Turkije is officieel kandidaat-lidstaat van de Europese Unie sinds 1999. Met pre-toetredingssteun wil de EU, en met name de Commissie, Turkije helpen om zich aan te passen aan het EU-recht.
Volledig scherm
Turkije is officieel kandidaat-lidstaat van de Europese Unie sinds 1999. Met pre-toetredingssteun wil de EU, en met name de Commissie, Turkije helpen om zich aan te passen aan het EU-recht. © REUTERS

Europese Rekenkamer: "Europese financiële bijstand voor Turkije had slechts beperkte impact"

De Europese pre-toetredingssteun voor Turkije heeft slechts een beperkt effect gehad. Dat schrijft de Europese Rekenkamer, die de uitgaven van de Europese instellingen controleert, vandaag in een nieuw rapport. De steun was goed ontworpen, maar speelde onvoldoende in op enkele fundamentele behoeften, vooral op het vlak van de rechtsstaat.

22 reacties

  • Benny Van den broeck

    6 jaar geleden
    Het is weer tijd om aan turkije te slijmen mmm..zielige europatje
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Sinan Ozkelik : vele mensen uit Europese landen (het echte Europa) geven geen lik meer om de E.U. Laat Turkije maar feesten op een lijk. Oh ja, die vluchtelingen in Turkije ... in welke omstandigheden leven de gearresteerden zogenaamde "Gülen-terroristen" ? Dat mogen we niet weten, hé. Hoe gaat het eigenlijk met die miljoenen vluchtelingen ? Geen pers meer in Turkije, dus dan denk ik het ergste. Zo simpel is dat!
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Turkije heeft nog héél véél euro's nodig. 5,4 % groei, wie kan en moet, in een geglobaliseerde economie groeien ? De achterblijvertjes ! Zonder de reeds jarenlange, massale steun, was Turkije nog steeds ... moskee's .. kebab .. kar met ezeltje .. Nu heeft Turkije momenteel, een dictator verblijvend in tientallen kamers en badkamers tellend "paleis". De "hotels" zijn in handen van ...Kinderhandjes zijn snel gevuld.
  • Fenasi Kerim

    6 jaar geleden
    Snappen jullie dan nog niet dat turkije europa en zijn geld niet nodig heeft:) Volgens oeso staat turkije op de 10de plaats in de wereld in best groeiende economie! Vorig jaar was er een stijging van 5,4%! Volgens oeso zou dat in 2018 meer worden! Hier in belgie zij ze blij met een stijging van 0,2% :)))
  • Dirk Brusselaers

    6 jaar geleden
    Vestzak broekzak operaties.