Italiaan Anastasi volgt Vital Heynen op als bondscoach van de Red Dragons

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Italiaan Andrea Anastasi is aangesteld als nieuwe bondscoach van de Red Dragons, het Belgisch nationaal mannenvolleybalteam. Anastasi volgt deze zomer de onlangs naar Polen vertrokken Vital Heynen op. De 58-jarige Lombard tekende een contract tot eind 2019, met optie tot verlenging als de Dragons zich plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Met Andrea Anastasi krijgen de Red Dragons een absolute internationale topper aan het roer. De Italiaan is momenteel aan de slag als hoofdcoach bij het Poolse Trefl Gdansk en won in het verleden onder meer twee keer het EK en twee keer de World League als bondscoach van achtereenvolgens Italië, Spanje en Polen.

"Ik ben trots om coach van België te worden en ik wil hen helpen grootse resultaten neer te zetten", stak Anastasi van wal. "Dit seizoen is het WK in Italië en Bulgarije het belangrijkste doel. We gaan het team voorbereiden om het best mogelijke volleybal te spelen." Verder wacht Anastasi ook nog het EK in 2019 in eigen land en mogelijk de Spelen.

Als huidig coach van het Poolse Gdansk, een functie die hij blijft combineren met het Belgisch bondscoachschap, versloeg Anastasi onlangs het Kedzierzyn van Sam Deroo in de Poolse Bekerfinale. "Deroo is een fantastische speler, ook al is hij in de competitie mijn tegenstander", vervolgde de Italiaan. "Maar ik ben er zeker van dat hij bij mij nog beter zal spelen. De reden waarom ik coach word heeft ook te maken met de goede Belgische spelers in België, Frankrijk, Italië, Iran en over de hele wereld. Ze hebben een heel goede nationale ploeg."

Brecht Van Kerckhove blijft onder Anastasi assistent bij de Red Dragons en Styn Vereecken kinesist. "Over de rest van de staf wordt later gecommuniceerd", klonk het.

bron: Belga