Foto door Priscilla Du Preez via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Priscilla Du Preez via Unsplash

De echte reden waarom we zo massaal verslaafd zijn aan onze smartphone

Dat we massaal verslaafd zijn aan onze smartphone is ondertussen geweten. Gemiddeld bekijken we onze gsm 34 keer per dag, jongeren zelfs tot 70 keer. Dat die verslaving ons depressief, angstig, narcistisch, eenzaam en onzeker maakt, weten we ook al een tijdje. Een nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in Frontiers in Psychology verklaart waarom we er afhankelijk van zijn.

11 reacties

  • Jean van Ravestyn

    6 jaar geleden
    ik hoef het niet te hebben, 1 x per dag mijn mails nazien en het nieuws te lezen, een gewone telefoon is genoeg. Haha: Dus in de ogen van mijn gezin ben ik totaal associaal bestempeld.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Op mij heeft dit allemaal geen effect. Ik gebruik mijn smartphone best vaak, maar het is dan ook niet zomaar een speeltje, het is mijn wekker, mp3, gps, camera, notitieboekje, tv, chat en sms in 1. Al die toeters en bellen maken mij net horendol en ik ben nog maar een twintiger. Heb nu whatsapp verwijderd omdat het voor te veel misverstanden zorgt.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Ze zijn superhandig, je kan alles snel opzoeken en met Kindle kan je boeken lezen, ik drop elke 3 jaar wel 1000 euro aan nieuw topmodel, het zijn effectief mini-pc's de dag van vandaag.
  • jan verstrepen

    6 jaar geleden
    Vele mensen hebben dus blijkbaar geen leven.Mijn dagen zijn te kort,verveel me nooit en hoef zo'n onding niet.
  • Franky Vanhoof

    6 jaar geleden
    Als enkel licht verslaafde, irriteer ik me het meest aan anderen die denken dat je non-stop op je smartphone zit te kijken... en direct antwoord.