© Photo News - BelgaImage

Britse Queen geeft Harry en Meghan toestemming om te trouwen in formele brief

Dat de Britse prins Harry en Meghan Markle willen trouwen, dat was al lang geweten, maar nu pas heeft de Britse koningin Elizabeth haar formele toestemming gegeven voor het huwelijk. Een toestemming die Harry niet nodig had om te mogen trouwen, maar die mogelijk wel belangrijk kan zijn voor zijn kinderen en kleinkinderen.

nkdr

Hoewel de Britse koningin eerder al had laten weten dat het haar genoegen doet om haar kleinzoon in een liefhebbende relatie te zien, was het voorlopig nog wachten op haar formele toestemming voor het huwelijk. Die heeft ze gisteren, tijdens een vergadering met haar persoonlijke raad, ondertekend. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

Het huwelijk tussen Meghan en Harry is gepland voor 19 mei, maar als ze getrouwd waren zonder toestemming van de koningin, had dat wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor hun nageslacht.

In het Verenigd Koninkrijk is het de eerste zes royals in lijn voor de troon namelijk verplicht om toestemming te krijgen van de koningin voor ze kunnen trouwen. Wie toch trouwt zonder toestemming wordt geschrapt uit de lijst der troonopvolgers, net als al zijn of haar nakomelingen.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer