Geen spijkerbommen maar handgranaten bij explosies in Deurne

© VDAA

© BFM

© BFM

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

In een straat in Deurne zijn afgelopen nacht twee handgranaten ontploft. Ze hebben heel wat materiële schade aangericht. Het parket spreekt van kwaad opzet.

JoRo, mg

’s Nachts om 2u45 schoot de buurt in de Van Heystveltstraat in Deurne wakker door twee luide explosies.

Toen de brandweer en hulpdiensten ter plaatse kwamen, werd vastgesteld dat in heel wat huisgevels inslagen zaten van kleine metalen deeltjes. Enkele ruiten waren beschadigd en een vijftiental wagens liep schade op. Er waren wagens met platte banden, kapotte ruiten en met heel wat projectielinslagen. Er vielen geen gewonden.

Eerder werd vermoed dat het om spijkerbommen ging, maar de explosies werden veroorzaakt door handgranaten. Dat meldt VTM en het werd door het parket bevestigd aan onze redactie. Het zou om handgranaten van Oost-Europese origine gaan. Een granaat kwam tegen de gevel van een huis terecht en de andere op het voetpad.

Het eerste deel van de straat werd in eerste instantie volledig ontruimd. Bewoners van een aantal huizen moesten zeker meer dan een uur wachten voor ze hun woningen weer binnen mochten.

Wie achter de explosies zit, wordt nog onderzocht. Alles denksporen blijven open, er loopt momenteel een onderzoek. Er wordt rekening gehouden met een afrekening in het drugsmilieu. ‘Een ongeluk is uitgesloten, het was zeker kwaad opzet’, zegt het Antwerps parket.