© BFM

Geen spijkerbommen, maar handgranaten zorgen voor grote ravage aan wagens en huizen in Deurne

De Van Heystvelstraat in het Antwerpse Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies werden veroorzaakt door een twee handgranaten. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS. Er vielen geen gewonden, maar de schade in de wijk is groot.

JoRo, VDAA

De Van Heystvelstraat in Deurne, een zijstraat van de Lakborslei is afgelopen nacht opgeschrikt door twee luide knallen. De explosies werden veroorzaakt door een twee handgranaten. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS. Er vielen geen gewonden, maar de schade in de wijk is groot.

Het eerste deel van de straat werd in eerste instantie volledig ontruimd. Bewoners van een aantal huizen moesten zeker meer dan een uur hun huis verlaten, alvorens weer binnen te mogen.

Het labo kwam ook ter plekke en de dienst DOVO levert bijstand aan het onderzoek. Er werd vastgesteld dat er aan een huis en op het midden van de straat een soort van bom werd geplaatst.

Wie achter deze aanvallen zit wordt nog onderzocht. Alle pistes blijven open. Er wordt ook rekening gehouden met een afrekening in het drugsmilieu. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft het onderzoek overgenomen van de Lokale Politie.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© cds

© cds

© dirk coosemans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer