Sergei Lavrov.
Volledig scherm
Sergei Lavrov. © REUTERS

"Westen probeert oorlog in Syrië te rekken door terroristen ginder van wapens te voorzien"

Oorlog in Syrië"Het Westen probeert de oorlog in Syrië te rekken door de terroristen ginder van wapens te blijven voorzien." Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov na afloop van gesprekken in Kazachstan met Iran en Turkije. Tegelijk riep de Russische minister op tot meer steun voor de burgers in Oost-Ghouta. "De humanitaire hulp die momenteel geboden wordt, is niet genoeg", klonk het.

36 reacties

  • Benny Van den broeck

    6 jaar geleden
    Dat is de waarheid !
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    En altijd, altijd opnieuw Assad als een misdadiger kapitelen is een typische Westerse methode. Assad is het symbool van de bindingen van Syrië met Rusland. Rusland moet daar weg voor de Nato, dus maak van Assad een schurk.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Meneer Vanbeveren, niets kan de oorlogsmisdaden van genocidair Assad goedpraten. Niets. En die kon hij enkel plegen met de steun van de Russen. Beweren dat de Russen gelijk hebben, is genocide goedkeuren.
  • Eden Kastard

    6 jaar geleden
    Nogmaals.. Syrië onder Assad was een voorbeeld in het Midden-Oosten. Alle godsdiensten leefden vredevol naast elkaar. Enkel de extremisten hadden het moeilijk. De Russen hebben 100% gelijk in deze kwestie.
  • sen kal

    6 jaar geleden
    Waarheid doet pijn