BUITENLAND. Tottenham wint maar verliest Dembélé, Juventus verliest topper in Italië

Het nieuwe seizoen in de Premier League is nog maar vijf speeldagen ver, maar Manchester United kan stilaan spreken van een eerste crisis. Na de pijnlijke nederlaag in de Manchester Derby tegen City volgde een Europa League-nederlaag tegen Feyenoord. Zondag ging United ook onderuit tegen Watford, dat met 3-1 won. Tottenham won van Sunderland met 1-0, maar verloor Mousa Dembélé met een hamstringblessure. In Nederland blijft Feyenoord intussen foutloos.

PREMIER LEAGUE. Crisis bij United, blessure Dembélé

Het is crisis bij Manchester United na een 3-1 nederlaag op het veld van Watford. United was op zoek naar eerherstel tegen de Hornets na de nederlaag in de Manchester Derby en de verloren Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord. Helaas voor Marouane Fellaini, die 90 minuten op het veld stond, en co draaide dat helemaal anders uit.

Watford klom na 34 minuten al op voorsprong dankzij Etienne Capoue, die al voor de derde keer scoorde in vier wedstrijden. United verloor in de eerste helft ook Anthony Martial met een blessure, maar dat ander jonge talent, Marcus Rashford, knalde ManUtd in de tweede helft wel langszij na een foutje van de Watford-defensie.

1-1 na 62 minuten, maar United ging niet door op hetzelfde elan. Invaller Zuniga scoorde met zijn eerste baltoets de 2-1 voor Watford, in de toegevoegde tijd beging Fellaini een overtreding in de zestien en ging de bal op de stip. Troy Deeney legde met de elfmeter de 3-1 eindstand vast. Manchester United staat na vijf speeldagen slechts zesde, Watford klimt naar plaats acht. Bij Watford viel Stefano Okaka (ex-Anderlecht) geblesseerd naast de ploeg.

Tottenham deed het zuinig tegen Sunderland, maar won wel met 1-0 na een doelpunt van Harry Kane in de tweede helft. Bij Tottenham stond Jan Vertonghen linksback door de blessure van Danny Rose, Toby Alderweireld kreeg voor de gelegenheid Eric Dier naast zich. Mousa Dembélé speelde een goede wedstrijd tegen Monaco in de Champions League en zag zijn prestatie beloond met een eerste basisplaats van het seizoen. Dembélé hinkte in de tweede helft wel naar de kant na een hamstringblessure. “Hij is normaal beschikbaar voor de volgende wedstrijd, want hij voelde een kramp in de hamstrings”, aldus trainer Pochettino.

© REUTERS

Bij Sunderland begonnen Adnan Januzaj en Jason Denayer in de basis, maar het werd een avond om snel te vergeten voor het duo. Januzaj pakte op negen minuten tijd twee gele kaarten en moest met rood naar de kant, Denayer zag sterretjes tegen de Tottenham-aanvallers. Sunderland staat samen met Stoke (zie onder) op de laatste plaats met 1 op 15, Tottenham staat alleen derde met 11 op 15.

Christian Benteke heeft nog geen spijt van zijn overgang naar Crystal Palace. Sinds zijn transfer verloor Palace nog geen enkele match, ook Stoke City ging met 4-1 onderuit. Benteke scoorde niet, maar zag ploegmaats Tomkins en Dann zorgen voor de 2-0 ruststand. Na de rust diepten McArthur en Townsend de score uit tot 4-0. Marko Arnautovic scoorde nog de 4-1 voor Stoke in de toegevoegde tijd, maar hij kon niet voorkomen dat Stoke met het schaamrood op de wangen moest afdruipen. Na vijf speeldagen staat Stoke laatst, met 1 op 15.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Premier League!

SERIE A. Juve verliest topper, Nainggolan treft lat

Senna Miangue mocht invallen bij Inter Milaan voor de absolute topper in de Serie A: Inter tegen Juventus. De Belgische rechtsback zag vanop de bank hoe Mauro Icardi in de tweede helft de 0-1 van Lichtsteiner had uitgewist, twaalf minuten voor affluiten scoorde Ivan Perisic de 2-1 voor een sterk Inter.

Lees verder onder de foto!

De thuisploeg werkte de wedstrijd af met tien man na een rode kaart voor Ever Banega, maar de zege van Inter kwam niet meer in gevaar. Inter springt naar een zesde plaats, Juventus is de leidersplaats in de Serie A kwijt aan Napoli.

AS Roma had door de nederlaag van Juventus de kans om mee aan de leiding te komen in Italië, maar het verloor zondagavond met 1-0 in en tegen Fiorentina. Radja Nainggolan kreeg zoals verwacht een basisplaats, Thomas Vermaelen was nog niet fit. Nainggolan had de 0-1 aan de voet, maar knalde de bal tegen de dwarsligger. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Badelj trapte acht minuten voor tijd de winning goal binnen voor Fiorentina. Dat springt zo naar een achtste plaats.

Sven Kums

heeft zondagnamiddag met Udinese op speeldag vier in de Serie A met 1-2 verloren van Chievo. De voormalige aanvoerder van AA Gent startte in de basis en stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen.

Udinese kwam na 24 minuten op voorsprong via Duvan Zapata, die een gemeten voorzet van Hallfredsson in doel kopte. Negen minuten voor affluiten maakten de bezoekers gelijk via Lucas Castro. In de vijfde en laatste minuut van de toegevoegde tijd scoorde Fabrizio Cacciatore de winninggoal voor Chievo. Udinese staat na vier speeldagen met 6 punten op de negende plaats. Chievo wipt naar de vijfde plaats met 7 punten.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Serie A!

EREDIVISIE. Feyenoord blijft ook na topper foutloos

Feyenoord blijft ook na de topper in en tegen PSV foutloos. De Rotterdammers wonnen in Eindhoven met 0-1. Botteghin scoorde acht minuten voor tijd de winning goal, het enige schot tussen de palen van Feyenoord in de Nederlandse topper. Daar zal trainer Giovanni van Bronckhorst niet om malen, hij blijft met zijn manschappen ook na zes speeldagen foutloos bovenin. Feyenoord staat met 18 op 18 te pronken op de eerste plaats, het zette eerste achtervolger PSV op vijf punten.

Doelman Bram Castro beleefde een middag om snel te vergeten met Heracles. De Belgische goalie moest zich tweemaal omdraaien in de laatste wedstrijd van de zesde speeldag. Davy Klaassen en Nemanja Gudelj legden de 0-2 eindstand vast. Door deze zege boekt Ajax een 9 op 9, de Amsterdammers benen zo PSV bij op de tweede plaats in het klassement.

AZ Alkmaar staat ook naast PSV en Ajax op de tweede plaats, het won zijn vierde wedstrijd op een rij met 0-2 van PEC Zwolle. Trainer John van den Brom (ex-Anderlecht) zag Weghorst net voor de rust de 0-1 in doel werken, Til legde kort voor tijd de 0-2 eindstand vast. Bij PEC zat doelman Kevin Begois op de bank.

Sparta Rotterdam heeft zondag NEC Nijmegen opzij gezet met 2-0. Thomas Verhaar opende de score in de eerste helft, El Azzouzi legde tien minuten voor tijd en op aangeven van Loris Brogno de 2-0 eindstand vast. Bij Sparta stond naast Loris Brogno ook Ryan Sanusi tussen de lijnen. Hij pakte in de eerste helft geel en werd kort voor tijd vervangen. Door deze zege springt Sparta naar een zevende plaats, NEC verloor voor de derde wedstrijd op een rij en staat veertiende.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Eredivisie!

PRIMERA DIVISION. Brilscore Bongonda, Real zegeviert met evenaring record

In Spanje heeft Champions League-winnaar Real Madrid met 0-2 gewonnen op bezoek bij Espanyol. James Rodríguez opende op slag van rust de score met een trefzekere solo. In de 71e minuut besliste Karim Benzema de wedstrijd. Bij Real Madrid ontbraken sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Ronaldo had last van griep, Bale worstelde met een heupblessure.

Voor de Koninklijke van coach Zinedine Zidane was het al de zestiende zege op rij in de Primera Division en daarmee evenaarden ze het record dat FC Barcelona in het seizoen 2010-2011 vestigde. Real brak al wel het clubrecord van vijftien opeenvolgende zeges dat in het seizoen 1960-1961 werd neergezet.

Celta de Vigo speelde op de vierde speeldag 0-0 gelijk op het veld van Osasuna. Bij de bezoekers, die met het gelijkspel hun eerste punt van het seizoen pakken, speelde Theo Bongonda de hele wedstrijd. Celta de Vigo, dat in de Europa League vorige week ook gelijkspeelde tegen Standard, geeft de rode lantaarn voorlopig door aan Valencia, dat straks nog speelt.

De malaise blijft maar duren bij Valencia. Het verloor al voor de vierde wedstrijd op rij en staat op de laatste plaats in de Serie A. Nu was Athetlic Bilbao te sterk, dat won met 2-1. Nochtans had Medran Valencia al snel op voorsprong gebracht met een doelpunt in de openingsminuut, maar nadien stelde goalgetter Aritz Aduriz orde op zaken met twee doelpunten in de eerste helft. Bij Valencia bleef Zakaria Bakkali op de bank.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Primera Division!

LIGUE 1. Vanden Borre speelt voor de vierde match op rij gelijk

Montpellier kreeg zondag het bezoek van Nice voor de derby van de Middellandse Zee. Montpellier zit in een dipje en kon de laatste drie wedstrijden niet winnen. Ook tegen Nice mocht het niet zijn voor Nice, dat bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Boudebouz opende de score na 67 minuten vanop de stip voor Montpellier, maar Belhanda redde vijf minuten voor tijd een puntje voor Nice. Bij Montpellier speelde Anthony Vanden Borre de hele wedstrijd.

Marseille, met Aaron Leya Iseka 59 minuten tussen de lijnen, bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Lyon. Na een flauwe match met weinig doelkansen kwam Marseille nochtans het dichtste bij de winning goal, maar die viel niet. Marseille zakt terug naar een vijftiende plaats in de stand, Lyon staat negende.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Ligue 1!

MLS. Laurent Ciman opnieuw onderuit in eigen huis

Laurent Ciman heeft zaterdag met zijn Canadese club Montreal Impact een competitienederlaag geleden in de Major League Soccer. Op eigen terrein verloor Impact met 1-3 van New England Revolution. Voor Montreal is het al de derde thuisnederlaag in vier wedstrijden.

Ciman speelde centraal achterin de volledige wedstrijd in het Saputo Stadium, waar bijna 21.000 toeschouwers het duel bijwoonden. Didier Drogba scoorde voor de thuisploeg vijf minuten na de pauze vanop de stip de 1-2 aansluitingstreffer.

Montreal Impact staat met 38 punten na 29 wedstrijden voorlopig vijfde in de Eastern Conference, een plaats die recht geeft op de play-offs.