© DBA

GAIA hekelt “hypocriet” standpunt Boerenbond voor Europees verbod onverdoofd slachten

Dierenrechtenorganisatie GAIA is niet te spreken over de uitspraken van Boerenbond-voorzitster Sonja De Becker over onverdoofd slachten. De Boerenbond is zogezegd ook voor een totaalverbod op onverdoofd slachten, maar dat moet volgens de landbouwersorganisatie Europees geregeld worden. “Tegen de wil in van 85 procent van de Vlamingen wil Boerenbond geen verbod op onverdoofd slachten in Vlaanderen, tenzij zo’n verbod Europees opgelegd wordt en voor de hele EU geldt. Dat is pas hypocrisie”, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch in een persbericht.

“Sonja De Becker weet zeer goed dat zo’n Europees verbod dat geldt voor 28 (straks 27) EU-lidstaten, volstrekt utopisch is en er nooit zal komen.” Het is volgens GAIA de klassieke strategie van Boerenbond om de vis te verdrinken in nagenoeg elk dierenwelzijndossier. “Telkens wanneer een dierenwelzijnprobleem de een of andere tak van de veehouderij aanbelangt, opent Boerenbond zijn Europese paraplu.”

“Door te pleiten voor een totaal onrealistisch, want onhaalbaar, Europees verbod op onverdoofd ritueel slachten, speelt Boerenbond - als twee handen op één buik - sluw in de kaart van de ultraconservatieve tegenstanders van een Vlaams verbod”, stelt Michel Vandenbosch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer