YouTubers op wandel in verlaten Home Mathilde Schroyens, het vakantieverblijf waar duizenden Antwerpenaars weekje zee beleefden

Home Mathilde Schroyens in Sint-Idesbald (Koksijde), voor duizenden Antwerpenaars een brok nostalgie omdat ze er massaal op zeeklassen gingen, verdwijnt binnenkort definitief om plaats te maken voor assistentiewoningen voor senioren. 

44 reacties

  • Jan Smit

    6 jaar geleden
    Dat gebouw zit waarschijnlijk vol asbest! Beter wegblijven!
  • Lieve Princen

    6 jaar geleden
    Inderdaad Nostalgie... Heb er zelf verbleven in het 5de studiejaar lagere school en later in het 2de middelbaar. Uiteindelijk ben ik er in de jaren 70 als monitrice begonnen en een onvergetelijke tijd meegemaakt. Is ook de plaats waar ik mijn ventje , turnleraar John geerts , heb leren kennen. Samen heel wat avontuurtjes beleefd met de collega's en met de studenten. Wij waren 40 jaar gehuwd, helaas is mijn allerliefste 3 jaar gelede overleden
  • frans vereken

    6 jaar geleden
    de zaak confisqueren, renoveren en heropenen!!!
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    in plaats van daar een voor buitenlands -binnenland toeristen met handicap zo aan onze kust op vakantie Nee men zal weer meer aan woekerprijzen voor overheid en mensen daar met 3€ per dag voeden Fijne dag opgesloten kijken naar zee dit is wat oudjes zullen krijgen als ze al uit bed gaan gehaald worden!!
  • Richard Cootmans

    6 jaar geleden
    Als kind gingen wij kijken naar de ruwbouw van het nieuwe home aan zee.Wij verbleven toen nog in Hotel Belvedere in Knokke. Later werd ik monitrice in dit nieuwe home. Een prachtig gebouw. Men kwam toen kijken vanuit het buitenland naar het concept van dit gebouw om aldus kinderen een echte vakantie te bezorgen. Ik heb er mooie herinneringen aan. Wat gebeurt er met het borstbeeldje van Mevrouw Schroyens ? Met dank aan Kindervreugd voor deze mooie herinneringen. Lucienne De Buyser.