Tiende filmfestival meest succesvolle ooit: 35.000 bezoekers komen film meepikken

© efo

© efo

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De tiende editie van het filmfestival was de succesvolste tot nu toe. De cijfers zijn indrukwekkend: 60 avant-premières, 35.000 bezoekers. “Niemand van de oprichters had tien jaar geleden kunnen denken dat we nu hier zouden staan.”

EDWIN FONTAINE

“We hadden nooit eerde zo'n uitgebreid programma en dat resulteerde in de verkoop van 20 procent meer passen. Met 60 avant-premières en 35.000 bezoekers is ons programma dubbel zo groot als drie jaar geleden. Bezoekers komen om te ontdekken. Dat gebeurt met de Europese selectie en in de Look-competitie”, zegt Peter Craeymeersch van het filmfestival.

En er zijn nog vernieuwingen op komst. “In Oostende zal voortaan elke Vlaamse film in avant-première gaan, een week voor de release in de zalen. In oktober zijn dat ‘De Premier’ en ‘My First Highway’. We moeten ook verder werken aan de internationale uitstraling. In elk geval had niemand van de oprichters 10 jaar geleden gedacht dat we zo ver zouden staan. Maar met 6 zalen per avond en zoveel verschillende films zitten we bijna aan ons limiet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen