Vrachtwagen vol chocoladekoekjes gaat door vangrail: hinder op E40

Een ongeval met een vrachtwagen op de E40 Luik-Brussel in Bertem zorgt voor de nodige hinder. Twee van de vier rijstroken zijn er versperd en er staat even na 12 uur reeds twee kilometer file richting Brussel. De bestuurders verliezen er nu reeds een kwartier en de hinder zal nog een hele tijd duren, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum maandag.

Hannelore Smitz

Bij het ongeval was enkel de vrachtwagen betrokken. De bestuurder zou volgens de medische diensten onwel zijn geworden en de controle over het stuur verloren hebben. De trekker-opligger ging rond 11.45 uur om een onduidelijke reden door de vangrail en belandde naast de weg in de gracht.

Er is veel schade aan de vangrails en bovendien is er een groot niveauverschil, wat de takelwerken bemoeilijkt. Het is daarom momenteel nog niet duidelijk hoelang het takelen zal duren. Bovendien moet de Civiele Bescherming de lading met dozen koekjes - voor de liefhebbers: chocoladekoekjes - eerst eruit halen.

Door de takelwerken zijn alleszins de twee rechterrijstroken versperd. “Een prognose hebben we niet, maar de hinder zal wel een hele tijd duren. Het verkeer van Hasselt naar Gent raden we aan om via Antwerpen te rijden”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De vrachtwagenbestuurder werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

ayer_a64e",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:prerollUrl.replace("preroll","postroll"),loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"1_uuvc7f5p"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",r,l,e);var n=a.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+l+"sec - totalTime: "+i+"sec - Caller: "+n)}var n=document.getElementById(e),r="1_uuvc7f5p",t="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",l=0,i=0,o=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,c=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");i=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var r=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(r.length>0)for(var t=r.length;t>=r.length;t--){var l=r[t-1];l&&l.parentNode.removeChild(l)}if(a&&a.Source){var o=a.Source;switch(o){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",c=document.createElement("div"),s=n.parentNode;c.className="video-source-origin",c.innerHTML="Bekijk meer video's van "+o+' op

",s.parentNode.insertBefore(c,s.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){l=l!=Math.round(e)?Math.round(e):l}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==l&&o||(i>l&&a(e),0==l&&"playing"==e&&(o=1)))}),n.kBind("doStop",function(e,n){i>l&&a("stopped")}),n.kBind("seeked",function(e){i>l&&(l=e,a("seekingStarted"))}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,n){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),l=0,r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t),a("playing")})})

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen