De Moeskroense vleesverwerker Debaenst verkocht in 2012 Frans rundsvlees als vlees van Belgische witblauw-runderen. De warenhuisketen Lidl verbrak daarom zijn contract met het bedrijf.
Volledig scherm
De Moeskroense vleesverwerker Debaenst verkocht in 2012 Frans rundsvlees als vlees van Belgische witblauw-runderen. De warenhuisketen Lidl verbrak daarom zijn contract met het bedrijf. © Thinkstock

Waalse vleesverwerker verkocht Frans rundsvlees als Belgisch witblauw

De Moeskroense vleesverwerker Debaenst verkocht in 2012 Frans rundsvlees als vlees van Belgische witblauw-runderen. De warenhuisketen Lidl verbrak daarom zijn contract met het bedrijf. Dat bericht L'Echo vandaag.

41 reacties

  • eric debanne

    6 jaar geleden
    De zoveelste schandaal uit Wallonië ! Wanneer splitsen we deze land in twee We hebben de Walen niet nodig !
  • PIETER ROGIERS

    6 jaar geleden
    Rustig blijven. In de wit-blauw fokkerij wordt de laatste jaren gekruist met franse dikbilrassen (vooral Charolais en Parthenais). Dit heterosis-effect zorgt voor sterkere dieren, betere vruchtbaarheid en groei. Nadeel is dat de haarkleur van die kruislingen meestal bruin of gelig is en niet de natuurlijke kleur van het wit-blauw ras. Sommige vleesafnemers maken daar een probleem van.
  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    Vlaamse eigenaar van Waals vleesverwerkend bedrijf lijkt me een betere omschrijving . De lezer heeft nood aan juiste informatie .
  • Rogé Brouwers

    6 jaar geleden
    Als het dat maar is
  • zulma terrana

    6 jaar geleden
    Alles is beter dan het smaakloze wit blauw . De puur op winstmarge gefokte dikbillen waar niks marmering op zit . Voor bv steaks op de BBQ is dit de slechtste keuze .Het kan dus goed zijn dat het Franse vlees beter was .