OxyContin, een erg verslavende opioïde pijnstiller van Purdue Pharma.
Volledig scherm
OxyContin, een erg verslavende opioïde pijnstiller van Purdue Pharma. © AP

Trump wil farmabedrijven die verslavende pijnstillers maken voor rechter dagen

De Amerikaanse president Trump zei vandaag tijdens een persconferentie dat zijn administratie bepaalde farmaceutische bedrijven die opioïde pijnstillers vervaardigen, wil aanklagen. Het plan kadert in zijn aanpak van de drugscrisis die de VS in zijn greep houdt.

13 reacties

  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    mensen met wat pijn krijgen daar direct oxycodon voorgeschreven wat zeer verslavend en duur is en stappen dan over naar een goedkoper alternatief heroïne
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als hij zijn redenering nu eens consequent doortrekt dan pakt hij ook de wapenlobby en de wapenfabrikanten aan. Want die verslaving aan wapens kost per jaar ook meer dan 30.000 Amerikanen het leven. En dat benadert zo stilaan het aantal drugsdoden.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    er is een groot verschil met belgie Hier zijn er mensen die zoveel pijn moeten lijden zelfs morphine krijgen ze niet Afzien is code woord om dat verslavend zou zijn maar men schrijft wel onnodige dure pillen voor in rusthuizen verslavend ??? maar ga eens kijken sommige kankerafdelingen Indien je geen goede pijndokter vind heb zitten!!
  • Ed Buun

    6 jaar geleden
    Dat zijn de echte criminelen die de doodstraf verdienen. In België worden zulke freaks nog steeds beschermd door de wet. Wat niet zou mogen. Er moet een verbod op synthetische drugs komen en plantaardige medicatie moet terug legaal worden.
  • Paul De Ost

    6 jaar geleden
    Flauwe kul , deze medicamenten werden destijds toegestaan door officiële controle organisaties . Dus mochten ze op de markt .