600 pannenkoeken verorberd op feest van Samana Boseind-Neerpelt

De derde zondag van september is steevast de grote zaal van het Ontmoetingscengtrum De Kentings in Boseind-Neerpelt gereserveerd voor het groots pannenkoekenfeest van Ziekenzorg of Samana, zoals het nu heet.

Paul Verheyen

Een twintigtal kernleden van Samana, samen met occasionele vrijwilligers en een tiental dames van Femma, zorgden voor een vlot verloop. Er was keuze tussen witte pannenkoeken en boekweitpannenkoeken met spek, deze laatste erg gewaardeerd omwille van de knapperige en door gaatjes dampende koeken zoals dat vanouds in Limburg gebakken werd. Voor velen niet alleen een lekkernij maar tevens nostalgie en met enige overdrijving erfgoedbeleving. Er werden in totaal meer dan 600 pannenkoeken gebakken, waarvan de helft boekweitpannenkoeken.

Het is ieder jaar weer een bijzonder ontmoetingsmoment, ook voor de leden van de familie Corten die ieder jaar met de fiets helemaal vanuit Antwerpen naar De Kentings komen om er met de Neerpeltse stamgenoten te genieten van de boekweitpannenkoeken. En ook niet onbelangrijk is dat de verworven inkomsten besteed worden aan een busuitstap en feestelijke bijeenkomsten voor de zieken en bejaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer