REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Code oranje in Peking: Chinese hoofdstad opnieuw gebukt onder zware smog

De Chinese hoofdstad Peking gaat alweer voor de derde keer dit jaar gebukt onder hevige smog. De regering heeft code oranje afgeroepen, de op een na zwaarste smogvervuiling die het land kent. De waarschuwing geldt voor drie dagen.

12 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    @Rik Meeuwissen: Het is vooral in de hightech gebieden waar veel westerlingen komen dat ze hard bezig zijn met groene energie. Dat zijn grote project maar t.o.v. wat ze nu nog vervuilen is dat peanuts. Er is één ding dat geen fake is en dat is het feit dat ze de militaire uitgaven enorm optrekken en dat overal stukken land proberen te annexeren zoals nu Butan en de zogezegde zuid-chinese zee. Australië staat ook op dat lijstje.
  • Luc Van Hauwermeiren

    6 jaar geleden
    Met al die smog gaan ze de mensen niet goed kunnen filmen.
  • Rik Meeuwissen

    6 jaar geleden
    Jef Heffens al ik China geweest, dan ziet ge de inspanningen die worden geleverd voor het milieu en al het andere dat ge schrijft zal ik maar met een korreltje zout nemen.
  • eddy vermeir

    6 jaar geleden
    Hier maken ze tam tam van het minste en we zijn op de landkaart piepklein en zijn maar een kaarsje in een waar inferno en in China maken ze de aardbol kapot maar toch betalen wij de rekening en hebben eigenlijk invloed op niks!!!
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Weet dat China massaal vervuilt en hun arbeiders praktisch geen rechten hebben om daarna zonnepanelen aan dumpingsprijzen op onze markt te kunnen smijten. Vraag mij af waarom sommig vakbonden met zoveel lof spreken over chinees communisme dat eigenlijk al 20 jaar de meest extreme vorm van staatskapitalisme is.