© Liu Jo

Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee

Behoort jouw blue jeans tot je meest gedragen kledingstukken? Dan wil je waarschijnlijk zo lang mogelijk plezier hebben van dit onmisbaar basisstuk. Met deze hacks gaat je favoriete jeans langer mee!

cityfashion

Steek je jeans niet in de wasmachine

hack om zo lang mogelijk plezier te hebben van je jeans? Steek je exemplaar zo weinig mogelijk in de wasmachine! Door te wassen verliest je jeans kleur en vorm waardoor je broek te los of te strak komt te zitten. Toch gemorst? Een sopje van lauw water en ontvettende shampoo verwijdert de vlek zonder wasbeurt.

Wist je dat de vriezer weleens de beste vriend van je denim kan zijn? De koude maakt komaf met bacteriën die geurtjes veroorzaken én het natuurlijk slijtageproces van je jeans wordt vertraagd. Win-win!

Laat je jeans drogen aan de buitenlucht

Wanneer je je jeans in de droogkast steekt, verslijt je broek sneller door de hitte en droogte. Laten drogen aan de buitenlucht is dus een veel betere optie! Geen tijd om Moeder Natuur haar werk te laten doen? Zet je droogkast dan op de allerlaagste stand en kies voor het kortste programma.

Zo vind je de jeans die je het meest flatteert

© Parami

Het perfecte item om te scoren in de solden? Een jeans! Maar hoe vind je het juiste model voor jouw figuur? Van boyfriend-model tot flared, zo vind je de jeans die je het meest flatteert!

Klein of groot? Zo vind je de perfecte jeans voor elke lengte

Klein en korte benen? De 'missie' van jouw jeans is om je zo groot mogelijk te laten lijken. Een rechte pijp of old school bootcut (zonder al te veel opvallende stiksels of broekzakken) zijn perfect voor jouw lengte. Kies voor een donkere wassing, die heeft een afslankend effect en geeft je benen optisch wat extra lengte.

Gezegend met lange benen? Ook voor jou kan het een struggle zijn om de juiste jeans te vinden. Een jeans met brede pijpen, ook wel flared jeans genoemd, brengt je lange benen in proportie met je heupen.

Boyfriend jeans als redder in nood

Ladies met brede heupen vinden in een boyfriend jeans hun soelaas. Zo’n jeans valt los over je heupen zonder ze te accentueren. Een hoge taille als je stevige heupen hebt? Waarom niet! Een strakke taille kan verrassend verslankend werken.

Smalle heupen of zandloperfiguur? Lage versus hoge taille!

Iets minder curves dan je zou willen? Help moeder natuur een handje met een lage jeans! Een lage of middelhoge taille accentueert het punt nét boven je billen waardoor je instant rondingen creëert.

Smalle taille en ronde heupen? Een zandloperfiguur staat het mooist met een jeans met hoge taille. Met zo’n model zet je je taille én heupen in de kijker. The best of both worlds dus!

Zo draag je nu al je zomerjurkjes (zonder kou!)

© Caroline Biss

Zin om je zomerjurkjes uit de kast te halen? Met deze stijltips kan je ook zonder zomers weer je zomerjurkjes al dragen zonder kou!

Je jurk weatherproof maken? Dat doe je zo

Combineer je luchtig jurkje met items die zorgen voor een dosis warmte. Draag een dikke cardigan over je zomerjurkje (inclusief opvallende riem) en je hebt een volledig nieuwe look in je kast hangen. Leren vestje of trenchcoat erbij en je bent klaar om het weer te trotseren in stijl!

Voor de durvers: combineer je jurk met trui of broek!

Fan van het laagjeseffect? Combineer je zomerjurkje dan eens met een grof gebreide kabeltrui of sportieve sweater. Een paar stoere laarsjes maakt je outfit helemaal af. Voor de modedurvers: draag je summer dress eens over een broek! Een klassieke hemdjurk bijvoorbeeld staat verrassend goed op een skinny jeans.

Extra stijltips om warm te blijven

Jurkjes zonder mouwen tijdens deze temperaturen? Ja! Draag een fijne sous-pull onder je jurkje en je merkt niets van die gure temperaturen.

Blikdichte panty’s houden je benen lekker warm, maar soms wil je je outfit iets extra geven. Een paar kniehoge laarzen is nog warmer dan een paar panty’s en staat super stijlvol. Die girly jurk krijgt plots heel wat meer allure met een paar overknee laarzen, niet?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer