Moeilijke ochtendspits: lange file op E19 en A12, ook E314 vast door kettingbotsing

Op de Antwerpse Ring richting Gent staat maandagochtend een lange file na een ongeval in Merksem. Vanop de E19 bedraagt de verliestijd twee uur, vanop de A12 gaat het om 40 minuten, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Ook op de E314 is er heel wat hinder door een kettingbotsing.

doro

Op de Ring richting Gent rond 6.20 uur botste een auto tegen de middenberm. In eerste instantie waren twee rijstroken versperd, maar al snel werd ook een derde rijstrook afgesloten. Een uur later werd de weg weer vrijgegeven.

Omdat het ongeval niet ver van de aansluiting van de A12 en de E19 met de Ring gebeurde, is het op deze snelwegen aanschuiven. Vooral op de E19 is het fileleed groot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een kettingbotsing op de E403 ter hoogte van Roeselare-Beveren in de richting van Doornik veroorzaakt ook veel hinder. Het ongeval, waarbij zeven wagens betrokken waren, gebeurde rond 7 uur. Er vielen weliswaar geen gewonden, maar vijf wagens moeten getakeld worden, waardoor de problemen nog even kunnen duren. Er is maar één rijstrook beschikbaar voor het doorgaand verkeer.

In de staart van de file gebeurde nog een tweede ongeval, in de buurt van Lichtervelde. Daarbij waren drie wagens betrokken. Ook hier vielen geen gewonden. Enkel de linkerrijstrook is beschikbaar.Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de buurt te vermijden en om te rijden via de E40. Er staat al een file van Roeselare tot bijna in Ruddervoorde.

Bijschrift Foto:

Bijschrift Foto:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen