In december 2017 kwamen de eerste Syrische gezinnen in Brussel aan via de humanitaire corridor.
Volledig scherm
In december 2017 kwamen de eerste Syrische gezinnen in Brussel aan via de humanitaire corridor. © BELGA

Geloofsgemeenschappen betalen voor komst en opvang van zeven Syrische gezinnen via "humanitaire corridor"

Zeven Syrische gezinnen zijn maandag met een humanitair visum aangekomen in Brussel. Ze werden overgebracht via de "humanitaire corridor", een legaal migratiekanaal dat op poten werd gezet door de geloofsgemeenschappen in België. Dat meldt de Gemeenschap van Sant'Egidio, de initiatiefnemer van de humanitaire corridor.

17 reacties

  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    Goe zot ! Het is hier nog niet erg genoeg !
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Hopelijk alle kosten dan ook. Voeding, dokter enz.
  • gerda peeters

    6 jaar geleden
    Reizen met een valies van Ralph Lauren, mooie Nike's aan de voeten, handtas van Gucci...Zo op het eerste zicht beter gekleed dan een doorsnee Belg want die kan zich al die luxe niet veroorloven. Waar zijn ze hier mee bezig seg!
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Jan Van Rompaey, zzer juist. Van mij mag het, maar dan ALLE werkelijke kosten of persoonlijk borg staan met een fors bedrag per vluchteling. Dit naar analogie van bijv. de VSA, ook onder Obama trouwens, daarbij moet je denken aan minstens een half miljoen euro borg per binnengebrachte vluchteling. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat hulp ter plaatse ginderachter voor onze samenleving nuttiger, goedkoper en veiliger is.
  • Roger Van Acker

    6 jaar geleden
    Theo overstappen naar VB.Als dit zo verder gaat,waar gaat dit einddegen, revolutie de Belgen zijn het meer dan KOTS beu.Uw eigen partij en nog anderen werken je tegen.