Vriendschappelijk voetbal - Tunesië toont goede vorm en klopt Costa Rica

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tunesië, tegenstander van de Rode Duivels op het WK voetbal in Rusland, heeft dinsdag Costa Rica geklopt in een vriendschappelijke wedstrijd. Het werd 1-0 in de Allianz Riviera in Nice. Tunesië is de nummer 23 van de wereld, Costa Rica staat slechts drie plaatsen lager en dus kondigde de partij zich aan als een wedstrijd tussen twee evenwaardige ploegen, en dat werd het ook. Tunesië, dat het in Rusland op 23 juni tegen de Rode Duivels opneemt, wist na 36 minuten het enige doelpunt te maken. Wahbi Khazri (36.), die momenteel door Sunderland aan Rennes wordt uitgeleend, speelde zowel de Costaricaanse verdediging als de doelman uit.

Costa Rica treft straks op het WK een zware groep, met Brazilië, Zwitserland en Servië. Bryan Ruiz, ex-Gent, speelde voor Costa Rica tot op vijf minuten van het einde.