REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Apple verscherpt privacymaatregelen: "Onze klanten zijn niet ons product"

Apple geeft gebruikers nieuwe mogelijkheden om te bepalen hoe hun persoonlijke gegevens worden gebruikt en om hun Apple ID-accounts te beheren. De techgigant speelt daarmee in op de strenge nieuwe Europese wet op databescherming die over twee maanden van kracht wordt.

10 reacties

  • Patrick Coulier

    6 jaar geleden
    @Frank De Witte: Met de keylogger van MS ingebouwd in Windows 10 zou ik die raad toch helemaal niet geven hoor ;-) Windows 10 logt quasi alles naar MS en na een Windows update staan die settings plots weer aan achter je rug. Goed idee van je hoor ;-)
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Als je voor zekerheid kiest, kies dan Microsoft, die verzamelen geen gegevens over hun klanten, ze zijn daar veel te professioneel voor. En wat Apple betreft, een zeepbel die zonder Microsoft nooit zou bestaan hebben. Binnenkort staat hun hetzelfde te wachten als RIM (BlackBerry) volgens mij, met al hun dure outdated rommel.
  • Marc LInden

    6 jaar geleden
    We wilden als jong gepensioneerden een apple-computer, fototoestel en phone kopen. We zijn niet erg vertrouw met de digitale wereld en toestellen.Advies van de verkoper ga eerst naar huis op internet eens opzoeken wat jullie juist willen en kom dan nog maar eens terug om te bestellen. Hebben we gedaan maar niet bij apple
  • Sander Clijsters

    6 jaar geleden
    Bij elk privacy schandaal ben ik meer en meer geneigd om over te schakelen naar Apple.
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Apple respecteert uw privacy zogezegd, maar dan staat er "Vanaf mei zal het via de Apple ID-website ook mogelijk zijn om op te vragen welke data Apple allemaal over je heeft bijgehouden". Tja, t'is maar hoe je het uitlegt zeker. Apple is geen haar beter of Facebook & Google. Alleen Microsoft laat zich niet vangen aan dergelijke praktijken, maar dat is dan ook een veel professioneler bedrijf dan al de rest.