Een vergelijking tussen de (vermoedelijke) grootte van planeet X (midden) met de aarde (links) en Neptunus (rechts). Die zou tot tien keer zo zwaar zijn als de aarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vergelijking tussen de (vermoedelijke) grootte van planeet X (midden) met de aarde (links) en Neptunus (rechts). Die zou tot tien keer zo zwaar zijn als de aarde. © rv

Op zoek naar de mysterieuze planeet 9

Astronomen beginnen steeds sterker te vermoeden dat er zich in ons zonnestelsel een onontdekte planeet schuilhoudt die de banen van andere hemellichamen beïnvloedt. Die zou veel groter en zwaarder zijn dan de vroegere negende planeet Pluto en verder weg staan van de zon dan alle andere planeten.

12 reacties

  • Dany Duivejonk

    6 jaar geleden
    Vreemd dat ze planeten zien in sterrenstelsels vele miljoenen lichtjaren ver maar dat er nog altijd een onontdekte 10e planeet is op "wandelafstand" in ons eigen zonnestelsel ...
  • Bart Werbrouck

    6 jaar geleden
    Ze hebben al een naam April (mooie meisjesnaam) the First. Dus eerste in een reeks van zovele. Ieder jaar zullen ze wel één ontdekken in die zelfde periode.
  • José Gonzales

    6 jaar geleden
    Prachtig.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Gek, dat op 1 april op zoek wordt gegaan naar een 'negende' planeet terwijl vóór 1 april al toegegeven werd dat er ontelbaar véél planeten moeten bestaan.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Oud nieuws en krantenvulsel, dit gaat duidelijk over de vermoedelijke planeet Nibiru als hij daadwerkelijk bestaat.