Afrikaanse migranten in Israël
Volledig scherm
Afrikaanse migranten in Israël © REUTERS

Israël past controversieel plan over dwanguitzetting Afrikanen aan, westerse landen nemen migranten over

Israël heeft het plan afgeblazen om duizenden Afrikaanse migranten die Israël illegaal zijn binnengekomen, het land uit te sturen. Israël bereikte met de Verenigde Naties een akkoord over de herlocatie van een deel van de migranten in westerse landen.

12 reacties

  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    Het Schengen-akkoord werd reeds in 1985 getekend,lang voordat er sprake was van deze waanzinnige vluchtelingencrisis en is reeds hopeloos verouderd maar wordt toch gretig misbruikt door de EU-elite.Dit kan vandaag de dag toch niet meer van toepassing zijn?
  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    Denken echt dat ze hier alles gratis krijgen. En wij telkens maar de centen ophoesten. Vroeg of laat barst de bom. Het is 5 voor 12 !!!
  • Eric Vanquickelberghe

    6 jaar geleden
    Tuurlijk, stuur heel de bazaar maar weer naar het westen door. Je wil niet weten hoeveel er daarvan in de grootste OCMW van de wereld gaan terecht komen. En de kleine belg maar weer hopen geld ophoesten. Alles gewoon naar Duitsland sturen. MAdamken Merkel heeft graag vreemdelingen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Voor één keer heeft Israël gelijk. In plaats van die vluchelingen af te zetten in hun landen van herkomst moeten die weer in de EU afgezet worden ? Wij moeten die vluchtelingen ook niet.
  • Karel Delcroix

    6 jaar geleden
    En hier xilden ee juist asielcentra dicht doen. Je weet toch dat als ze Italië of Duitsland binnen geraken, ze in de volledige shengenzone kunnen komen. In belgie kqn je ze niet eens terugsturen naar het land waar ze asiel hebben aangevraagd.