Nooit zoveel faillissementen in Brussel

© put

In Brussel zijn er nooit eerder zoveel bedrijven failliet gegaan als in de voorbije maand. In maart gingen 334 Brusselse ondernemingen op de fles.

pvm

Het Brussels Gewest domineert al een tijd de faillissementscijfers. Maar terwijl het in de andere gewesten de goede kant uitgaat, blijft de toestand in de hoofdstad zorgelijk. Dat blijkt uit cijfers van informatiebureau Graydon.

‘De eerste drie maanden van dit jaar kende het Brussels Gewest de zwaarste periode ooit, met 860 faillissementsuitspraken. Dat is een stijging met 63,8 procent in vergelijking met vorig jaar’, zegt Eric Van den Broele van Graydon.

De stijging van het aantal faillissementen doet zich in alle sectoren voor, maar vooral de horeca, bouwsector en transportsector werden het zwaarst getroffen. Ook inzake jobverlies scoort de hoofdstad slecht. Het afgelopen trimester verloren naar schatting 1.600 Brusselaars hun baan.

Vlaanderen en Wallonië laten positieve cijfers optekenen. In beide gewesten blijft het aantal bedrijven dat de deuren sluit, afnemen. In Vlaanderen daalde het aantal faillissementen in vergelijking met vorig jaar met 11 procent, in Wallonië met 2,4 procent.