TEST. Inwoners Rijkevorsel scoren voorlopig het best, maar hoe goed beantwoord jij de 12 vragen over jouw gemeente?

Hoe goed denk jij jouw gemeente te kennen? Ruim 25.000 mensen weten intussen al het antwoord op die vraag. Zij deden de voorbije dagen en weken al onze test met 12 vragen over hun eigen gemeente.

joro

Op basis van 12 vragen kom je te weten hoe jij je gemeente kan inschatten. Op het einde van de test tonen we niet alleen je persoonlijke score, maar ook die van de andere inwoners in je gemeente die hebben deelgenomen. Zo zie je meteen hoe je buren hebben geantwoord en hoe goed jouw gemeente scoort.

Onder meer burgemeesters Bart De Wever en Eric Vos namen even de tijd om de gemeentetest in te vullen. De burgemeester van Antwerpen slaagde met verve en scoorde de maximumscore van 12 op 12. De burgervader van Turnhout liet enkele steken vallen en haalde 9 op 12.

Burgemeester Vos doet het echter nog wel beter dan het gemiddelde van de inwoners van zijn stad, dat net niet op 8 op 12 ligt. De inwoners van Rijkevorsel voeren momenteel de ranglijst der gemeenten aan met gemiddeld 8,9 op 12. De inwoners van Edegem moeten nog een tandje bijsteken. De gemiddelde score van de Edegemnaren is 6,3 op 12.

Scoorde u nog minder goed dan de voorlopig slechtste gemeente? Geen paniek, vanaf 12 april belichten we wekelijks een thema over jouw gemeente en beantwoorden we heel wat vragen. Thema’s die niet alleen voor jou belangrijk zijn, maar ook bij de verkiezingen in oktober, zoals milieu, veiligheid of diversiteit.

> NEEM HIER DEEL AAN DE TEST

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER