Activisten vragen NAVO om op 69-jarige leeftijd op pensioen te gaan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Activisten van de actiegroep Intal hebben vandaag aan het station Brussel-Centraal de 69ste verjaardag van de NAVO gevierd met een toneelstukje. Voor de activisten is het de hoogste tijd dat de NAVO op pensioen gaat en het geld bedoeld voor defensiedoeleinden anders gespendeerd wordt. Tijdens het toneelstukje dat de activisten opvoerden, toonden ze hoe de NAVO doorheen zijn geschiedenis de greep heeft genomen op verscheidene landen en gebieden. Zo willen ze het enorme militair budget van 919 miljard dollar, waarvan 70 procent afkomstig is uit de Verenigde Staten, aanklagen.

België en premier Charles Michel werden ook geviseerd met de aankoop van 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen, goed voor een uitgave van 15 miljard euro. Met de aankoop van de nieuwe straaljagers gaat België in op de vraag van de NAVO om de defensie-uitgaven te verhogen.

De manifestanten willen dat geld liever naar de armoedebestrijding zien gaan in plaats van naar het Amerikaanse bedrijfsleven. Om die reden vinden de activisten het tijd dat de NAVO op 69-jarige leeftijd op pensioen gaat.

bron: Belga