De Amerikaanse regering heeft het licht op groen gezet voor in totaal 4,7 miljard dollar (3,8 miljard euro) aan wapencontracten met Europese bondgenoten. Op de foto een Canadese  CH-47F Chinook transporthelikopter.
Volledig scherm
De Amerikaanse regering heeft het licht op groen gezet voor in totaal 4,7 miljard dollar (3,8 miljard euro) aan wapencontracten met Europese bondgenoten. Op de foto een Canadese CH-47F Chinook transporthelikopter. © REUTERS

Washington keurt voor bijna 5 miljard dollar aan wapenleveringen naar Europa goed

De Amerikaanse regering heeft het licht op groen gezet voor in totaal 4,7 miljard dollar (3,8 miljard euro) aan wapencontracten met Europese bondgenoten. Het gaat om leveringen aan Slovakije, Spanje en Groot-Brittannië.

15 reacties

  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    En wij maar geloven dat Rusland op uitbreiding uit is?
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Het Russische MIC dient natuurlijk alleen maar om tekenfilmpjes te maken, meneer Ulrichts, die dan moeten dienen als illustratie bij presidentiële speeches, die bol staan van agressie en oorlogsretoriek
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Inderdaad, meneer Ulrichts, Poetin beseft nog niet half hoe hij met zijn agressieve fratsen in de kaart van de aartsvijand speelt.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Jaak Peeters: welke akkoorden? Die bestaan enkel in de verbeelding van de Poetin-adepten. En wat doet de Russische vloot vandaag in de exclusieve economische zone van Letland? Is de Baltische Zee niet groot genoeg misschien? Wat doet Rusland op de Krim, territorium van een soevereine buurstaat?
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Tamsyn: toenemende Russische agressie? Nadien de NAVO, tegen alle akkoorden in, altijd maar verder naar het oosten is opgeschoven? Nadat de NAVO Russische oefeningen in Rusland provocatie noemt, maar zelf troepen legert in gebied dat niet tot NAVO hoort??