Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische stroom duurder dan Nederlandse of Duitse

BinnenlandDe inkoopprijzen voor elektriciteit op de zogenaamde day ahead-groothandelsmarkt zijn in België een pak hoger dan in Nederland of Duitsland. Dat blijkt uit een studie van de Nederlandse netbeheerder TenneT. Vooral in de winter pieken de prijzen in ons land, net als in Frankrijk. Op die momenten voeren wij stroom in vanuit Nederland of Duitsland.

33 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    Kaarsen met kwaliteitsparaffine zijn ook duur hier. Ik heb nog nooit een anwoord op de vraag gehad....Waarin is Europa verenigd ten goede van de Burger? En zeg nu niet monetair, want sinds de introductie is alles 25% duurder geworden bij het krieken van de dag.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Even beter lezen, Patrick De Backer, de dure tarieven hebben te maken met kerncentrales, de goedkope met hernieuwbare elektriciteit en aardgascentrales.
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    Goed nieuws iedereen.Patrick De backer gaat 108 miljard euro (geen typefout) betalen om de 7 bestaande kernreactoren te vervangen door 6 kernreactoren die ook maximaal 6 MW leveren.Dat wil zeggen dat we net als nu nog altijd stroom moeten invoeren. Heb je die 108 miljard euro niet Patrick? België ook niet.Bij N(V)-A komen de leugens naar boven.En er is nog meer onderweg.....
  • Eric Vanovermeire

    6 jaar geleden
    Erg hé ! Gans het land staat vol met windmolens en vele mooie huizen zijn ontsierd door zonnepanelen maar toch wordt de stroom almaar duurder...
  • Richard Kerkhofs

    6 jaar geleden
    'Zet doe ploat af', rud, het is voor iedereen duur en de papierwinkel is voor iedereen een rompslomp. We hebben namelijk deze regering die zich niet wilt inzetten voor nieuwe energiebronnen en we hebben vorige regeringen die de verkeerde keuze's gemaakt hebben.Verhofstadt heeft de sleutel uit handen gegeven waardoor we overgeleverd zijn aan geldhongerige aandeelhouders die door deze regering geen strobreed in de weg gelegd wordt. Gezaag met racistische motieven kunnen we missen.