© MIST

Bod van 6 miljoen voor Expodroom

Er ligt een bod van 6 miljoen euro op tafel voor de voormalige polyvalente basketbaltempel Expodroom en de omliggende bedrijfshallen. Dat werd maandagavond duidelijk na het afsluiten van de internetbieding georganiseerd door Troostwijk, het grootste industriële online veilinghuis van Europa. Maar intussen daagde een tweede serieuze speler op, en die deed ook een ernstig bod. Het online veilinghuis zegt enkele weken tijd nodig te hebben om het dossier, in overleg met de eigenaar, af te ronden.

Roger DREESEN

Tijdens de internetbieding maandag kwam er voor enkel de polyvalente evenementenhal een apart bod binnen van 2,5 miljoen euro. Voor de magazijnen en hallen werd 3 miljoen euro geboden. Daarnaast was er een bod van 6 miljoen euro voor de totale site.

Maandagavond na het afsluiten van de internetbieding kreeg Troostwijk echter nog een tweede serieuze bieder aan de lijn. Hoeveel dit bod bedraagt, is niet bekendgemaakt. Maar dit bod verstoort de mogelijk snelle verkoop van de Expodroom en de bedrijfshallen. Volgens Troostwijk gaat het in totaal om twee kandidaat-kopers, maar het is voorlopig nog onduidelijk wie dat zijn.

“Over de twee kandidaat-kopers kunnen we niet communiceren. Het gaat hier niet over een openbare verkoop, maar een internetbieding. Dat betekent dat na het afsluiten van de bieding nog altijd een bod gedaan kan worden. De eigenaar behoudt het uiteindelijke beslissingsrecht om te verkopen of niet”, zegt Hugh Dreezen van Troostwijk. In overleg met de eigenaar onderzoekt Troostwijk alle mogelijkheden. “Zolang er geen duidelijkheid is over wie koopt, kunnen we ook niets vertellen over de eventuele bestemming en de mogelijke plannen met de site”, verduidelijkt Dreezen nog.

Jobs

Ondertussen start Troostwijk, in opdracht van de eigenaar, de onderhandeling met de kandidaat-kopers. Het wil hiervoor zijn tijd nemen. “Dit overleg kan enkele weken in beslag nemen”, verwacht Dreezen. “Er is namelijk nog tewerkstelling op de site en dat is een belangrijk onderdeel in dit overleg. De stad Bree en de nieuwe eigenaar zullen, samen met ons, overleggen wat er op deze site nog kan en mag. De bestemming is in principe industrieel.”

Andere onderhandelingspunten zijn de parking, die door de stad geclaimd wordt, het waterbekken en de nutsvoorzieningen. In enkele van die hallen is momenteel nog de firma TTI actief, die maakt waterbedden. De stedenbouwkundige vergunning vermeldt dat de demohal gebruikt mag worden voor industriële activiteiten en uitzonderlijk voor sportmanifestaties. Burgemeester Van der Auwera (CD&V) wilde nog niet reageren op de nieuwe ontwikkelingen.