© Google Street View

Vrouw treft vermist Brugs meisje huilend aan in station in het noorden van Nederland

De politie van het Nederlandse Rijssen heeft toevallig een Belgische vermissingszaak opgelost. Woensdagavond werd de hulp van de politie ingeschakeld nadat een tiener helemaal alleen op het station was aangetroffen. Het Vlaamse 15-jarige meisje bleek als vermist te zijn opgegeven in ons land.

ehu

De feiten speelden zich woensdagavond laat af in het station van de Nederlandse gemeente Rijssen. Een 21-jarige vrouw zag een meisje alleen tegen het stationsgebouw zitten. “In het voorbijgaan meende de vrouw te zien dat het meisje aan het huilen was”, aldus de politie Rijssen-Holten op haar Facebookpagina. “Dat trof haar en dat maakte dat ze een gesprekje aanknoopte met het meisje.”

Uit het gesprek bleek dat het meisje 15 jaar was en helemaal vanuit Brugge naar het Nederlandse Rijssen was afgereisd. “Ze had hier in Rijssen afgesproken met een jongen die ze via internet had leren kennen. De jongen stond haar echter niet op te wachten toen ze aankwam met de trein. Daar zat ze dan, op woensdagavond, zo ver van huis.”

© Google Maps

Geschrokken

De 21-jarige vrouw bedacht zich geen moment en nam het meisje mee naar huis. Daar zocht ze samen met haar familie naar adres- en contactgegevens van de jongen met wie het meisje had afgesproken. “Het toeval wilde dat één van haar familieleden de jongen wel kende. Het contact was snel gelegd en samen gingen zij naar het adres van de jongen.”

“De 17-jarige jongen had inderdaad via internet contact met het Belgische meisje en hij had haar in een impuls uitgenodigd om naar Rijssen te komen. Toen zij dat prompt ook deed, was hij zo geschrokken dat hij niet wist wat te doen. Tja, dan ben je 17 en dan is de wereld ineens wel erg groot.”

Als vermist opgegeven

Gelukkig namen ook de ouders van de jongen het goed op. “De mama van het meisje werd gebeld en er werd besloten dat het meisje die nacht in Rijssen zou blijven slapen. De volgende ochtend is ze door de jongen en zijn ouders teruggebracht naar Brugge.”

Het meisje bleek al als vermist te zijn opgegeven door haar ouders, die gelukkig opgelucht konden ademhalen toen ze het nieuws vernamen. “Dit verhaal kent vooralsnog een hele fijne en goede afloop,” besluit de politie, “en dat alles dankzij het voortvarende optreden van de 21-jarige vrouw uit Rijssen en de goede zorgen van beide families. Dit is naastenliefde, met een hoofdletter N, en daar worden wij heel blij van!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer