Zeer lastige ochtendspits rond Brussel

Door drie ongevallen is de ochtendspits rond Brussel extra zwaar geworden, met wachttijden die op een bepaald moment waren opgelopen tot twee uur.

Een eerste ongeval gebeurde op de E40 richting Brussel, ter hoogte van Groot-Bijgaarden, maar de problemen daar raakten snel opgelost. Kennelijk ging het om een ongeval met vluchtmisdrijf.

Een tweede ongeval, op de buitenring in Jette, had veel grotere gevolgen. Daar gebeurde een kop-staartaanrijding waar een zestal wagens bij betrokken waren. Twee mensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

"Rond 6.45 uur was er een kop-staartaanrijding in Jette. Gedurende anderhalf uur was hier slechts een van de drie rijstroken beschikbaar. De wachttijd kan oplopen tot twee uur", waarschuwde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum vanmorgen. "We gaan de gevolgen van dit ongeval nog een hele ochtend blijven voelen want de files die er nu zijn, zullen niet in een-twee-drie verdwijnen."

Ongeval op de A12

Om 8 uur meldde VRT-verkeersanker Hajo Beeckman dat de buitenring in Jette weer was vrijgemaakt, maar dat er nog wel bijna twee uur file stond vanaf Sint-Stevens-Woluwe. Tegen 9 uur was de vertraging teruggelopen tot één uur.

Ondertussen was er ook file ontstaan door een ander ongeval, op de A12 naar Brussel. Rond 9 uur was er 50 minuten vertraging tussen Londerzeel en Strombeek. Verkeer van Antwerpen naar Brussel werd aangeraden om via de E19 te rijden.

Meest gelezen