Met deze 5 tips barbecue jij als een echte grillmaster
TVDe eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De Clercq en topgroentechef Seppe Nobels negen weken lang op zoek naar het beste barbecue-duo van Vlaanderen. Vandaag geven ze alvast vijf tips waarmee jij meester wordt in het BBQ'en.
Gooi je groente-afval direct op de kolen
Groente- en fruitschillen, steeltjes van verse kruiden... smijt ze niet in de vuilbak maar op de kolen. De sappen die vrijkomen zorgen voor een heerlijk gearomatiseerde stoom. Ideaal om je stukje kip of biefstuk op smaak te brengen.
Zoet en barbecue gaan niet samen
Stukjes appel kunnen je salade een frisse toets geven. Toch moet je opletten met fruit in je garnituur. Wanneer het te zoet wordt, krijg je plots een fruitsla. En dat houd je beter voor het dessert. Verkies licht pikante, soms zurige smaken om karakter aan de side dishes toe te voegen. Suikerspek is bijvoorbeeld volledig uit den boze, meer oneer kan je mooi stukje vlees niet aandoen.
Gebruik beide kanten van je snijplank
Vaak wordt rauw vlees of vis op dezelfde plank gesneden als waar even later de gegrilde côte à l’os belandt. Zoiets is niet hygiënisch en ook niet smakelijk. Draai eenvoudigweg je snijplank om en gebruik de ene zijde voor de rauwe producten, de andere voor de gegrilde.
Ontvlies de ribbetjes
Een gouden tip van deelnemer Manuel: ontvlies de ribbetjes en laat de aroma's van de saus en het hout doordringen tot in het vlees. Krijg je maar moeilijk grip op het glibberige ribbetje? Neem een stukje keukenpapier en het ontvliezen gaat vanzelf.
Probeer eens een zoutkorst te maken
Meng wat zout met verse kruiden en eventueel zelfs enkele houtschilfers voor een houterige smaak en maak daarmee een korstje voor een lekkere chateaubriand. Bij vis kan je dat ook doen met kruiden zoals dille, basilicum of koriander. Heel moeilijk klinkt het niet, want dat is het ook niet. De finesse zit ’m net in zulke kleine zaken. Zie je het toch groots? Doordrenk een handdoek met wijn, voeg veel zout toe en wikkel daar een mooi stuk vlees in.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Eerste hulp bij verveling tijdens de paasvakantie: met deze vijf uitstappen plan je je verlofdagen vol plezier
-
TV2
Gilles De Coster over ‘De mol’: “We willen niet dat het er te dik op ligt"
Waarom blijft ‘De mol’ zo populair? Presentator Gilles De Coster legt het uit in ‘De tafel van Gert’. “We willen niet dat het er te dik op ligt", klinkt het. -
TV
‘Temptation’ Megan Desaever neemt voor de tweede keer deel aan ‘Ex on the beach: double dutch’
Megan Desaever (23), vooral bekend van haar deelname aan ‘Temptation Island’, zal voor de tweede keer te zien zijn in het nieuwe seizoen van ‘Ex on the beach: double dutch’. Ze is namelijk meteen de eerste ex die aanspoelt in het zogenaamde ‘All Stars’-seizoen van de reeks. -
-
TV
Jani Kazaltzis kondigt nieuw seizoen van ‘Viva la feta’ aan: “Ik mocht dit eigenlijk niet zeggen”
-
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
'Grillmasters' op VIER: "Het lijkt alsof je op een booreiland hebt gekookt" ★★★☆☆
De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De Clercq en topgroentechef Seppe Nobels 9 weken lang op zoek naar het beste barbecue-duo van Vlaanderen. -
Livios
Zonnepanelen met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkooptechniek?
-
tv
Jo en Evelien krijgen immuniteit en mogen nieuwe teams samenstellen in ‘Het onbekende’, deze twee vallen af
-
PREMIUMtv
Bijna blind en toch vond hij de job van z'n leven: slechtziende Audric is opvallende kandidaat in 'Blind gesprongen'
Eén van de kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘Blind gesprongen’ is Audric Segers, een enthousiaste 25-jarige op zoek naar zijn eerste job. Omdat hij al vanaf zijn geboorte slechtziend is, wordt zijn zoektocht enorm bemoeilijkt. “Als je de kans niet krijgt, kan je je niet bewijzen.” In ‘Blind gesprongen’ schotelen drie experten hem nieuwe uitdagingen voor. “Misschien moeten we net wél iets zoeken met zintuigen.” -
PREMIUMTV
Waarom maakt de VRT-baas nu opnieuw een bocht en wat zijn de gevolgen voor hem en Bart De Pauw?
Hommeles bij VRT. In een open brief klagen 200 mediamensen de beslissing van CEO Frederik Delaplace aan om de documentaire over het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw (55) niet uit te zenden. Wat is er precies aan de hand? Wat zijn de gevolgen? En wat betekent de brief voor de toekomst van de VRT-CEO? Een overzicht van de nieuwe BDP-episode in vijf vragen. “Zijn uithangborden vallen hem publiekelijk aan, dit is een uppercut voor Delaplace.” -
PREMIUMTV
“Ze laten uitschijnen dat het om klassieke groep gaat, maar dat klopt niet”: een duik in het verleden van ‘De mol’-kandidaten
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerFrank Heylen
Geert Vanhulle
Francis Davis