Verdachten in nevendossier aanslagen Brussel doorverwezen naar correctionele rechtbank

© Photo News

De Brusselse raadkamer heeft donderdag Yassin Attar, Aboubaker O. en Mohamed B., drie verdachten in een nevendossier van het onderzoek naar de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem, doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat meldt het federaal parket. Het proces tegen de drie mannen, die nog steeds in de cel zitten, zal pas na het gerechtelijk verlof plaatsvinden.

De drie verdachten werden op 27 maart opgepakt en zouden behoren tot de kennissenkring van de broers Khalid en Ibrahim El Bakraoui, de zelfmoordterroristen die zich opbliezen in het metrostation Maalbeek en de luchthaven Brussels Airport. Yassin Attar zou zelfs een neef zijn van hen en vernoemd worden in het testament van Ibrahim El Bakraoui dat teruggevonden werd op de laptop die weggegooid was in een vuilnisbak nabij het safehouse in Schaarbeek.

Het federaal parket heeft zich steeds zeer discreet getoond over het onderzoek en geeft ook nu geen verdere commentaar. Volgens officieuze bronnen zouden de speurders van de federale gerechtelijke politie onder meer nagegaan zijn in welke mate de broers El Bakraoui hulp hebben gekregen uit hun gewezen vriendenkring, die hen aan wapens en munitie hielp toen ze nog overvallen en carjackings pleegden.

Aboubaker O. en Yassin Attar verschenen donderdag nog voor de Brusselse raadkamer, die hun aanhouding verlengde met twee maanden. Vorige week donderdag zag ook de derde verdachte Mohamed B. zijn aanhouding verlengd worden met twee maanden.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen