Premier Viktor Orbán.
Volledig scherm
Premier Viktor Orbán. © Getty Images

Hongaarse premier Viktor Orbán stevent opnieuw af op tweederdemeerderheid

In Hongarije heeft de rechtspopulistische en eurosceptische premier Viktor Orban met zijn partij Fidesz de parlementsverkiezingen duidelijk gewonnen. Met 64,5 procent van de biljetten geteld kan hij rekenen op 49,2 procent van de stemmen, zo blijkt uit cijfers die de kiescommissie zondagavond publiceerde. De opkomst lag met 68,8 procent hoog.

79 reacties

  • Rene Philips

    6 jaar geleden
    Hopelijk waait deze wind liever vroeger dan laat over naar het kille westen
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Ons een ander samenlevingsmodel opdringen zonder de EU bevolking te raadplegen is ook democratie zeker? Oorlogsvluchtelingen opvangen? Ok, maar dan wel terug na afloop. Maar de EU wil een neoliberale open samenleving en heeft die immigranten nodig om met steeds lagere lonen te kunnen concurreren met China en co. Uit menslievendheid doen ze het alleszins zeker niet. Geef ons een referendum.
  • philippe decock

    6 jaar geleden
    Profichiat ! Jammer dat dit niet doordringt bij Merkel. Europa gaat kapot door haar laat maar komen politiek.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk welke politiek de mensen in Europa willen. En dan heeft de EU nog het lef te zeggen dat de winst van Orban een gevaar is voor het "democratische Europa". Dat de EU dan zelf eerst probeert democratisch te zijn i.p.v. bijvoorbeeld de Spaanse dictatuur zijn gang te laten gaan.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Orban mag de geuzennaam, inmiddels tot eretitel gepromoveerd, "Populist" met fierheid dragen, tot spijt van de gazettenpraat schrijvelaar die de als denigrerend bedoelde term destijds uit zijn Linkse duim zoog. Tot spijt van elke politiek-correct geïndoctrineerde die het benijdt !