De Beneluxtreinen rijden niet langer over het klassieke spoor, maar sporen vanaf Antwerpen over de hogesnelheidslijn richting Nederland. Daardoor komen de stations Noorderkempen (in Brecht) en Breda (in Nederland) op de route te liggen, in plaats van Roosendaal en Dordrecht.
Volledig scherm
De Beneluxtreinen rijden niet langer over het klassieke spoor, maar sporen vanaf Antwerpen over de hogesnelheidslijn richting Nederland. Daardoor komen de stations Noorderkempen (in Brecht) en Breda (in Nederland) op de route te liggen, in plaats van Roosendaal en Dordrecht. © BELGA

Beneluxtrein vanaf vandaag op hogesnelheidslijn: reistijd half uur korter

De Beneluxtrein, de intercity tussen Brussel en Amsterdam, rijdt vanaf vandaag grotendeels over de hogesnelheidslijn. De reistijd tussen de twee hoofdsteden met de Beneluxtrein wordt daardoor ingekort tot een kleine drie uur (2 uur en 53 minuten), wat een half uur minder is dan nu. 

20 reacties

  • Francis Davis

    6 jaar geleden
    fantastisch ! 230 km op drie uur !! bijna 80 km per uur .... in deze tijden historisch gemiddelde ! en dan maar klagen dat we teveel de auto nemen !
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    Peperduur openbaar vervoer kan maar moeilijk concurreren met de auto. Veel Belgen hebben, dankzij onze schitterende ruimtelijke planning en onbetrouwbaar trein- en bussennetwerk, toch hun auto nodig als ze op een menselijk uur op hun werk willen geraken en 's avonds op tijd in de naschoolse opvang. Dus autotaks en verzekering heb je sowieso aan je been. Als je dan voor een fractie van de prijs van het openbaar vervoer met je wagen naar Amsterdam kan rijden ... sja.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Ach gemakkelijk te omzeilen. Neem de trein van Antwerpen naar Rosendaal voor 7 euro en stap daar op de trein naar Amsterdam. 20 euro.. Het kost u dus 27 euro en u bent slechts een half uurtje later op uw bestemming in Amsterdam.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    benieuwd of nu de nederlandse parlementaire deze trein gaat nemen naar eurovergadering in BXL of Straatburg Londen En belgie Vlaamse om naar Nederland hun vergadering of weekendreis En ja bussen vanuit grote steden doen maar 3;30 uur meer over voor 20/40€
  • Gerard De Cremer

    6 jaar geleden
    Met Ouibus of Flixbus is het een pak goedkoper.