Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking
Volledig scherm
Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking © Photo News

Belgische ontwikkelingshulp daalde in 2017 sterker dan in hele OESO

De Belgische ontwikkelingshulp is er in 2017 met 8,2 pct op achteruit gegaan, om te eindigen op 2,2 miljard dollar, of 0,5 pct van het bnp. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) publiceerde maandag de balans van de officiële ontwikkelingshulp (ODA, of official development assistance) van dertig Oeso-landen. Het algemene beeld van die landen is dat de hulp er met 0,6 pct op achteruit ging. 

40 reacties

  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    Zorg eerst voor je eigen mensen maar dan zijn er geen snoepreisjes en dat is het probleem
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    "Ontwikkelingshulp" ? Dat budget dient niet xenofiel verkwist aan NGO-gedoe bestemd voor het buitenland, maar HIER in eigen land voor de eigen bevolking, cfr leefloon beneden het Europees minimum, schamele pensioentjes voor wie niet als ambtenaar "werkte", overbevraagde voedselbanken etc......
  • Benny Winters

    6 jaar geleden
    Destijds, een dikke veertig jaar geleden, kwam men al rond voor de armen van Afrika. Er is dus wezenlijks iets verkeerd gezien men nog steeds komt schooien voor dat continent. Noem mij één Afrikaans land dat NIET corrupt is! Van een bodemloze put gesproken.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    Logisch toch! Ze gebruiken geld om sexfeestjes te houden en doen er beleggingen mee op de bank. Dat geld kan beter dien om onze gehandicapten en ouderen thuis te helpen, dat is véél belangrijker.
  • Liliane Coeckx

    6 jaar geleden
    Afschaffen al die steun, komt in verkeerde handen. Het is ieder voor zich hier en elders. Het heeft nooit anders geweest en zal zo blijven. De rijken rijker en de sukkelaar armer. Solidariteit daar geloof ik al lang niet meer in. Plaatselijke initiatieven kleinschalig die wil ik wel steunen.