AFP
Volledig scherm
© AFP

"Het was een fout. Het was mijn fout, en het spijt me": Mark Zuckerberg neemt schuld datalek op zich

Facebookoprichter Mark Zuckerberg (33) geeft toe dat zijn bedrijf in de fout is gegaan en dat hij "veel dingen heeft onderschat". Dat staat te lezen in zijn verklaring aan het Amerikaanse parlement, waarvoor hij deze week twee keer zal verschijnen. Op zijn eigen Facebookpagina kondigt Zuckerberg ook aan dat een van zijn belangrijkste doelen dit jaar is te verzekeren dat Facebook inmenging en desinformatie tijdens verkiezingen voorkomt. Ondertussen vragen consumentenorganisaties Facebook om de Europese privacyregels wereldwijd te hanteren.

32 reacties

  • Carlos Miguel

    6 jaar geleden
    @Joeri Theelen, Facebook CEO èn President van de VS worden.. that's not gonna happen na alles wat op/met dit platform al is gebeurd.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    En de facebooker blijft Markske maar steunen. Misschien moet de sukkelaar een fonds moeten oprichten om zijn verdediging te betalen. Zijn volgelingen van de asociale media zullen graag een dikke cent bijdragen.
  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Zuckerberg zou een genie zijn inzake IT. Volgens mij wist die man, voor hij met Facebook begon, dat het een eenvoudige manier was om achter privégegevens van miljoenen mensen te komen. Hij wist blijkbaar ook maar al te goed dat bepaalde organisaties en bedrijven fenomenale bedragen over hadden om deze gegevens te kennen. Nu de onwetende manager uithangen enkel excuses aanbieden, daar trap ik niet in. Die man is een crimineel, opdoeken dus dat dubieuze Facebookzaakje.
  • Igor Devrieze

    6 jaar geleden
    Schuld op zich nemen is natuurlijk ook maar gewoon om z'n imago wat op te poetsen. Oprecht schuldgevoel is die man compleet vreemd. Hij is rijk geworden met het idee van anderen. Hij is nog rijker geworden met de privacy van anderen. En hij zal zichzelf blijven verrijken zonder om te zien naar de gevolgen voor eender wie.
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Ik heb alleen maar Facebook op de home pc thuis , geen smartphone of geen ander app 's ? Iik heb ook niks last met Facebook