“Ernstige verkeershinder” door werken op Antwerpse ring

© JHS

De dringende herstellingswerken aan een verzakking van het wegdek op de Antwerpse ring ter hoogte van Deurne, zorgen dinsdagochtend zoals verwacht voor files en ernstige verkeershinder. Omstreeks 8.00 uur moet het verkeer vanuit Nederland op de E19 rekening houden met klein een half uur tijdverlies.

JaTi

Sinds maandagavond wordt op de Antwerpse ring (R1) ter hoogte van Deurne gewerkt aan het wegdek richting Nederland. Het doorlopend gewapend beton zal op drie rijstroken over een lengte van 15 meter volledig verwijderd en vernieuwd worden. De werken zouden tegen het einde van de paasvakantie, op zondag 15 april, afgerond moeten zijn.

“Voor dag en dauw vormden zich files, die zijn blijven aangroeien. In feite zien we het beeld van een werkdag, hoewel het nu paasvakantie is. De hinder geldt in beide rijrichtingen”, aldus woordvoerder Peter Bruyninckx. Omstreeks 8.00 uur is er voor het verkeer uit Nederland op de E19 een klein half uur wachttijd. Ook richting Nederland en vanuit Limburg en de Kempen op de E313 groeien de files. Daar gebeurde kort voor 8 uur in Wommelgem een verkeersongeval richting Antwerpen, waardoor zich daar nu een trechter vormt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de zone te vermijden en om te rijden via de R2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen