ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Weekendje Amsterdam? Een auto huren is nu goedkoper dan de trein nemen

MobiliteitEr komt veel kritiek op de prijsverhoging van de NMBS en de Nederlandse Spoorwegen voor het weekendticket tussen Brussel en Amsterdam. Wie niet op tijd boekt, betaalt voortaan 96 euro voor een heen- en terugticket, een prijsverhoging van meer dan 40 euro. Daardoor komt nu zelfs de prijs van een huurwagen in de buurt van die van de trein.

44 reacties

  • Benno de B

    6 jaar geleden
    hoe in godsnaam leg je me uit dat in tijden van ecologische rampscenario's het legaal is een vlucht van brussel naar amsterdam toe te laten?! Het is duurder, milieuonvriendelijker, en inclusief de check in tijden etc is het zelfs trager dan een thalys.. Iemand?
  • Lode Eelens

    6 jaar geleden
    In een auto kan met met meerdere personen reizen .. maar de prijs blijft hetzelfde...
  • william anthuenis

    6 jaar geleden
    De nieuwe CEO van de NMBS ging "een andere wind laten waaien". Tot nu toe heeft ze op haar palmares: een algemene prijsverhoging in februari 2018 en een enorme verhoging van de prijzen van de tickets naar Nederland in april 2018.
  • Carlo Verstappen

    6 jaar geleden
    Het is helemaal niet de bedoeling dat wij minder met de auto gaan rijden, maar net meer. Hoe duurder het openbaar vervoer hoe meer er met de auto gereden word en hoe meer belastingen de overheid kan innen. En die gene die dan toch het openbaar vervoer neemt, omdat hij niet anders kan, helpt zo ook betalen. Het zijn geen uilen in Brussel. Betalen zullen we, hoe dan ook.
  • Jo Desk

    6 jaar geleden
    Berekening met een auto klopt niet, als ik een eigen wagen heb dan loopt de kost daarvan ook verder ook als ik de trein, bus of vliegtuig neem. Dan tel ik die kost daar ook bij op. Dus dat betekent dat alle alternatieven allemaal meerdere tientallen euro's duurder worden.