EPA
Volledig scherm
© EPA

Halvering aantal verkeersdoden in EU tegen 2020 "waarschijnlijk niet meer haalbaar"

De Europese Unie blijft ver verwijderd van haar doelstelling om het aantal verkeersdoden tegen 2020 te halveren. Ondanks de lichte daling in 2017, is een halvering in vergelijking met de 31.000 verkeersdoden van 2010 "waarschijnlijk niet meer haalbaar", gaf eurocommissaris voor Vervoer Violeta Bulc toe.

10 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    Er zal maar 38% overlijden ipv 50%, dus vol gas om de doelstelling te halen
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    En wat is de "doelstelling" inzake het "dodenaantal" veroorzaakt door verwarde mensen ? Ligt "die" doelstelling wat moeilijker ? Voor lullende, rijkelijk betaalde, "overbodige" en uitbollende "uierhangers ? Dergelijk Europa moet gesloopt.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat de EU landen als Belgiĕ verplicheten van hun snelwegen aan te passen aan bet huidige verkeer en onze snelwegen uit 1960 op te waarderen naar nu en de files zijn opgelost en de ongelukken ook. Maar mannen als Weyts willen onze wegentaks maar doen niks aan de snelwegen. Buiten ons pesten en beboeten.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Met de drukte op de wegen kan je het aantal verkeersdoden nog moeilijk naar beneden halen. Is dat een prioriteit ?
  • Gilbert Geldof

    6 jaar geleden
    Als ge sommige bestuurders ziet rijden dan geef ik haar volkomen gelijk. Bumperkleven, geen richtingslichten, als een gek remmen voor een flitspaal. Me, myself and I, meer telt er niet voor hun.