Eric Harris en Dylan Klebold tijdens hun dodelijke raid op Columbine High.
Volledig scherm
Eric Harris en Dylan Klebold tijdens hun dodelijke raid op Columbine High. © AP

Evan overleefde bloedbad op Columbine High School door zinnetje "dat er zomaar uitkwam"

Op 20 april zal het 19 jaar geleden zijn dat twee tieners op de Columbine High School in Colorado een bloedbad aanrichtten. Eric Harris (18) en Dylan Klebold (17) schoten twaalf medeleerlingen en een leerkracht dood. Maar voor ze de hand aan zichzelf sloegen, spaarden ze wel het leven van de toen 15-jarige Evan Todd. Hij weet nog altijd niet waarom.

22 reacties

  • Daan Tuit

    6 jaar geleden
    Karine Roeland je weet niet wat je zegt. Als je bij een schietvereniging zit ben je dus ook crimineel?
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    De kans is hier kleiner omdat enkel criminelen aan vuurwapens geraken en België is qua land wel iets kleiner dan Amerika. Enkel wapens voor het leger en ordediensten , zoals hier maar toch raken criminelen aan wapens. Wie echt mensen wil doden doet dit toch, met een mes of zelfgemaakte bom, met auto op mensen inrijden, van een brug stenen gooien.. Er zullen altijd gekken zijn die een bloedbad zullen aanrichten op welke wijze dan ook.
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    En God creerde de mens, wat heeft die daar van gemaakt?
  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    I een land waar er reeds minstens een half miljard wapens rondliggen (naar schatting zelfs het dubbele), waaronder minstens 350 miljoen legale, de wapenverkoop aan banden leggen? Moesten ze 200 jaar geleden mee begonnen zijn want nu veel te laat, alles om te moorden is er al.
  • Christiaan van Mansfeld

    6 jaar geleden
    En stel dat ze (jongens nog) niet de beschikking hadden gehad over vuurwapens. Dan was het noiit zover gekomen, hadden ze overmeesterd kunnen worden wellicht. Nog steeds pleiten voor een maatschappij met vuurwapens is niet alleen naief maar zelfs dom.