photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Belgische huizenprijzen stijgen minder fors dan Europees gemiddelde

BinnenlandDe huizenprijzen in België stegen het jongste jaar minder fors dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. Dat geeft alleen de evolutie weer en maakt dus geen vergelijking van de huizenprijzen an sich.

14 reacties

  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Maakt niet veel uit verhuurders betalen toch geen belasting op de geinde huren. Dat is de kracht der verandering.
  • Jeroom De Wilde

    6 jaar geleden
    En met hoeveel procent hebben de vastgoedkantoren de voorbije jaren ten onrechte de prijzen kunstmatig opgedreven? Dus gebeurt er nu een inhaalbeweging.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    In Gent zijn de huizenprijzen met een kwart gedaald wegens huizenkrakerij.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Laat mij niet lachen, zijn ze daar weer met hun belachelijke zever, de prijzen stijgen hier elk jaar volop met die index, je betaalt al minstens 600 euro voor een krot.
  • Sherly Hemelsoen

    6 jaar geleden
    Wat een idiote berekening, in Slovenië koop je een prachtig huis voor nog geen 100.000 euro, instapklaar en alle moderne comfort, zelfde huis in dit apenland 225.000 euro. Ook in Ierland doe je serieuze koopjes. Een luxe villa met een lap grond om van te watertanden voor 200.000 euro, doe dat hier maar maal 3. Ook in Portugal, spotgoedkoop ... Wij daarentegen zijn peperduur. Abnormaal hoog. Nva denkt dat dit Monte Carlo is of Dubai.