Delhaize opent lokale hubs om e-commerce verder uit te breiden

© Photo News

Supermarktketen Delhaize opent lokale hubs om te beantwoorden aan de stijgende populariteit van e-commerce, en de levering aan huis van producten uit te breiden. De eerste hub opent in Drogenbos bij Brussel. Vanaf 16 april kunnen klanten in de Brusselse regio daardoor hun boodschappen thuis laten leveren tussen 07.00 en 21.00 uur.

Vandaag worden alle e-commercebestellingen in het distributiecentrum in het Antwerpse Puurs voorbereid. Om de ruime leveringsuren ‘s morgens en ‘s avonds mogelijk te maken, opent het bedrijf lokale kleinere herverdeelcentra. Daar worden alle leveringen uit de regio ‘s morgens voor de files geleverd en worden daarna via kleine bestelwagens naar de klanten gebracht. “Dat is zowel op het vlak van efficiëntie als van duurzaamheid een stap vooruit”, aldus Delhaize.

“In eerste instantie gaat er een hub open in Drogenbos. We zijn van plan om er nog twee of drie andere de openen in de grote steden, maar over de timing en de locatie kunnen we nog niets zeggen”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. Elke hub zal extra jobs opleveren, maar hoeveel dat er in totaal zullen zijn, is nog niet geweten. In de hub in Drogenbos wordt een dertigtal arbeidsplaatsen gecreëerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen