© BELGA

TUI vliegt vanaf deze zomer van Deurne naar Zuid-Frankrijk

TUI fly breidt het aanbod bestemmingen vanop de luchthaven van Deurne uit. Vanaf 28 juni wordt twee keer per week naar het Zuid-Franse Toulon gevlogen. En dat vanaf 49,99 euro per vlucht.

pvb

De luchtvaartmaatschappij van de grootste reisorganisatie van Europa vliegt al enkele jaren vanop Antwerp Airport in Deurne. Momenteel zijn er tien bestemmingen, vooral in Spanje en sinds kort ook in Italië, Oostenrijk, Kroatië en Marokko.

Daar komt dus ook Toulon bij. TUI laat daarvoor vanaf maandag 28 juni een van zijn vier Embraers E190 – tweemotorige toestellen met plaats voor 190 passagiers – elke maandag en donderdag in de vooravond naar Toulon vliegen en nog dezelfde avond terug.

Volgens TUI blijft Frankrijk voor Belgen het vakantieland bij uitstek en dan vooral de Provence en de Azurenkust. Bovendien hebben veel landgenoten in die streek een tweede verblijf.

Stuk sneller inchecken

Ook de luchthaven is tevreden met het groeiende aanbod. “Regionale luchthavens zitten in de lift”, aldus woordvoerster Catherine Stuyck. “De mensen vragen zelf om meer mogelijkheden om vanop regionale luchthavens te kunnen vertrekken. Het inchecken verloopt er vaak een stuk sneller.”

Intussen kijkt de Antwerpse luchthaven tevreden terug op het eerste kwartaal. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar passeerden er 62.841 passagiers via Deurne, tegenover 55.544 in dezelfde periode. Dat is een stijging van meer dan 13 procent. Maand na maanden stegen ook de passagierscijfers, van 14.404 in januari naar 20.221 in februari en 24.216 vorige maand. Dat is ook een aantoonbare structurele groei, want de vergelijking tussen de cijfers van 2016 en 2017 werd vertroebeld door de afgeleide vluchten van Zaventem na de aanslag van 22 maart 2016. Nog volgens de luchthaven kon de punctualiteit moeilijk beter: 99,2 procent van de vluchten vertrok op tijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER