Direct naar artikelinhoud
Diversiteit

Antwerps onderneemster bekroond met prestigieuze award: "Talent is kleurenblind"

Antwerpse onderneemster Sihame El Kaouakibi.Beeld Eric de Mildt

De Antwerpse onderneemster Sihame El Kaouakibi heeft gisteravond in Brussel de 'Global Diversity Award' gekregen. De award bekroont een bedrijf dat diversiteit op de werkvloer bevordert.

Jaarlijks zet het internationale headhunterbedrijf Stanton Chase bedrijven of individuen in de kijker die oog heb voor diversiteit op de werkvloer. Dit jaar gaat de  Global Diversity Award naar de Antwerpse sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi. Ze pleit er al jaren voor dat het bedrijfsleven de diversiteit in de samenleving moet weerspiegelen, zowel op het vlak van gender als etnische achtergrond.

In september vorig jaar heeft El Kaouakibi jobplatform WannaWork opgericht, dat millennials aan bedrijven moet verbinden. Eerder richtte Let's Go Urban op, de naschoolse jongerenorganisatie in Antwerpen die duizenden jongeren bereikt.

'Ik ben trots op mijn team en de erkenning die we krijgen voor ons werk van de voorbije jaren'
Antwerpse onderneemster Sihame El Kaouakibi

"Ik ben trots op mijn team en de erkenning die we krijgen voor ons werk van de voorbije jaren", zegt El Kaouakibi aan De Morgen. "Elke dag bouwen we aan een diverse samenleving. Talent is colour blind."

Stanton Chase vindt dat diversiteit ruimer moet worden gezien dan louter 'gelijkheid van geslacht'. Het moet ook gaan om intergenerationele en etnische diversiteit, elementen waar El Kaouakibi dus oog voor heeft.

Twitter bericht wordt geladen...

Lees Sihame El Kaouakibi in De vragen van Proust: "Ik ben bijna kapotgegaan aan al de tegenstand die ik hier gekregen heb"