Topfiguren die vrijwillig stap opzij zetten in F-16-dossier, zijn opnieuw aan de slag

© blg

De vier officieren die vrijwillig een stap opzij hebben gezet nadat een rapport was gelekt over de levensduur van de F-16’s, hebben donderdag hun functie opnieuw opgenomen. Dat meldt De Morgen vrijdag. Een woordvoerder van Defensie bevestigt het nieuws.

Concreet gaat het om de generaals Vansina en Roelandts en de kolonels Letten en Van Pee. Zij hadden vrijwillig een stap opzij gezet zolang de audits liepen naar de manier waarop het dossier van de vervanging van de F-16-toestellen behandeld werd. Nu de audits zijn afgerond, hebben zij donderdag hun functie opnieuw opgenomen. Dat gebeurde vrijwillig en in samenspraak met de hiërarchie, beklemtoonde de woordvoerder van Defensie nog.

De twee audits worden vrijdag voorgesteld in de Kamercommissie Defensie. Het gaat om een interne audit van de Algemene Inspectie (AIG) Defensie en een externe audit van de Federale Interne Auditdienst (FIA). Er zal ook “bijkomende documentatie” van de Amerikaanse luchtmacht worden voorgesteld, blijkt uit de ontwerpagenda van de vergadering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen