AFP
Volledig scherm
© AFP

Meer dan 500 miljoen dollar steun opgehaald voor Congo, terwijl land conferentie probeerde te boycotten

De donorconferentie over Congo, vandaag in Genève, heeft de balans voor humanitaire hulp aan het land bijgesteld tot 530 miljoen dollar. VN-ondersecretaris-generaal Mark Lowcock toonde zich rond de middag tevreden met de voorlopige opbrengst. 

18 reacties

  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Ideale sponsering om de corrupte leiders in het zadel te houden want die trekken zich toch niets aan van de miserie van de Congolezen .Ze krijgen voldoende geld van de Chinezen die de Congolese mineralen en ertsen mogen exploiteren en de arbeiders uitbuiten!
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Waarom ons latijn en geld daar nog insteken ? Die willen niet geholpen worden. Het beleid ginder is nog corrupter als hier. Is er nog niet genoeg geld naartoe gegaan ? Wie gaat er nu zijn zakken vullen ?
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    En de Belgen hoesten daarvoor 25 miljoen op... jaar na jaar, en waarvoor in godsnaam???
  • jeannine avonds

    6 jaar geleden
    Hun ministers en president leven n weelde ! dat men eerst iemand neemt die kan regeren en aan zijn volk denkt .i.p.v. geld in te zamelen, dit geld zal weer in slechte handen komen en zeker terecht komen bij de regering in Congo, het volk zal er weer niets van zien, het haalt niets uit en het is geld weg smijten ! dat men dit geld liever hier besteed aan sociale doelen .
  • Paul Verbeeck

    6 jaar geleden
    En wat krijgen de vrijgevige heren in de plaats? Belastingbetaler is weer eens de dupe , volgende begrotingscontrole = besparen , meer belasten , minder pensioen , langer werken , ......