Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hamburger, biefstuk of stukje kip: "We betalen veel te weinig voor ons vlees"

De prijs van vlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten liggen dan wat we er nu voor betalen. De gevolgen van de vleesproductie, zoals milieuvervuiling en klimaatschade, worden niet doorgerekend aan de klant. Vooral varkensvlees is te goedkoop, zegt een Nederlands milieuadviesbureau.

131 reacties

  • Pieter De Koninck

    6 jaar geleden
    Dan wil ik toch ook minstens 75% meer verdienen op mijn job
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Wat die slimme mensen eisen, is dat er op vlees een extra taks komt van 40 tot 50%. Geld dat de ontvanger van die taks (de overheid dus) kan gebruiken voor het milieu. Mij niet gelaten. Maar dan wil ik dat er een taks van 500% komt op cola, op chips, op alle snoep, op roomijs, op chocolade, enz. Want de schade die deze producten aanrichten op de gezondheid, wordt vandaag ook niet doorberekend.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Als verbruikers betalen wij niet te veel het zijn de winsten van de tussenpersonen die te groot zijn.
  • André Van der Poorten

    6 jaar geleden
    Ik kom uit de tijd dat alleen den doktoor en anderen welgestelden alle dagen biefstuk konden eten en op zondag kwam er bij de werkende mens ‘misschien’ een stuksken uit de achterhesp op tafel . Ik heb dat veel gezien , mijn vader was beenhouwer ! Was da dan beter ?
  • Guy Beeckmans

    6 jaar geleden
    We betalen voor alles veel te veel......dus ook voor voeding
  1. Steeds meer koraalriffen verbleken door klimaatopwarming: welke gevolgen heeft dat voor ons?
    PREMIUM

    Steeds meer koraalrif­fen verbleken door klimaatop­war­ming: welke gevolgen heeft dat voor ons?

    Al maandenlang zijn de oceanen wereldwijd ongezien warm. In heel wat tropische regio’s gaat het om 2 tot 4°C boven de normale watertemperaturen. Dat is nefast voor koraalriffen die hierdoor massaal verbleken. Maar wat is koraalverbleking precies? Hebben de riffen nog een toekomst? En welke impact zou het op ons hebben als ze zouden verdwijnen door de klimaatopwarming? Klimatoloog Samuel Helsen legt uit. “De impact is niet alleen ecologisch, maar ook economisch.”
  2. Vlaanderen kampt met tekort aan slagers: "De opleiding én het product worden geminacht"
    PREMIUM

    Vlaanderen kampt met tekort aan slagers: "De opleiding én het product worden geminacht"

    Wil jij dat je zoon of dochter slager wordt? Het beroep biedt alleszins toekomstperspectieven: jaarlijks studeren 200 slagers af, maar er zijn 2000 vacatures. Je kan als slager goed je boterham verdienen, meent voorzitter Ivan Claeys van de Landbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Claeys pleit ook voor een mentaliteitswijziging en een herwaardering van zowel het product 'vlees' als van de slagersopleiding. De recente vleesschandalen wijt hij goeddeels aan een gebrek aan vakkennis in zowel de vleesindustrie als bij het Voedselagentschap. Hij wijst ook met een beschuldigende vinger naar de overheid, die sinds dit jaar geen diploma meer eist voor wie zich als slager wil vestigen.