Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

Smartphone zal je autosleutel vervangen "binnen drie à vijf jaar"

In de komende drie tot vijf jaar jaar zal de mobiele telefoon de rol van de autosleutel overnemen. Dat voorspelt de Duitse verzekeraar Allianz, de grootste verzekeringsonderneming in Europa. Het bedrijf waarschuwt voor de gevaren en wil een uniforme veiligheidsstandaard opzetten voor mobiele telefoons die gebruikt worden om een auto te openen en te starten. 

15 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Ik zie er het nut niet van in. Zoals men hier al eerder zei: In de gietende regen op uw phone liggen prutsen of net met een platte batterij zitten. Bij diefstal van de smartphone ben je dan waarschijnlijk ook uw auto kwijt.
  • Elise Van Damme

    6 jaar geleden
    Dan een virus in uwe slimme foon en je staat daar in de regen voor gesloten portier.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Is al zo bij Tesla.
  • bjorn eeckhout

    6 jaar geleden
    Nee bedankt!!!! Laat mij maar rondtuffen met mijn Megane waar de ontvanger van mijn infrarood ontvangtoestel is afgekoppeld!! Bij mij zullen hackers dus NIET kunnen starten zonder sleutel!!! Akkoord, mijn bakje werkt niet maar zolang ik mijn sleutel in het slot steek kan ik in mijne broembroem, dus al die moderne electronica in een wagen?? Hoeft niet, en zal trouwens ALTIJD het zwakke punt van een wagen blijven!!!!
  • Evelin Arndt

    6 jaar geleden
    Met hun belachelijke ideetjes ook altijd.