Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dokter schrijft briefje voor om 'wurgcontract' bij fitness te stoppen: "Geen probleem", vindt Orde

Een West-Vlaamse huisarts die een ziektebriefje schreef voor een patiënte in geldnood wordt niet gestraft door de Orde der Artsen. Hij wilde haar zo van een wurgcontract bij een fitnessclub afhelpen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. “Ontoelaatbaar,” klinkt het bij de federatie van Belgische fitnessclubs.

34 reacties

  • Fred De Vlaminck

    6 jaar geleden
    70 € per maand en uw lidmaatschap niet op elk moment mogen opzeggen ? Dat is gewoon oplichterij. Bij Basic Fit betaal je amper 20 € én elk moment opzegbaar. Ik dacht die wet allang veranderd was ?
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Als ze dit toelaten dan kunnen de artsen beginnen met briefjes te schrijven gebaseerd op leugens dat je niet kunt gaan werken, dat je invalide bent enz. Dit is toch een geval van fraude. Het spreekwoord zegt schoenmaker blijf bij uw leest.
  • marnix vande wiele

    6 jaar geleden
    Dat men contracten maakt is omdat die fitness centra ook met de nodige onkosten hebben. Maar ook menselijkheid van huntwege zou zeker niet misplaatst zijn. Voor degene die willen fitnessen kijk eens wat die apparaten kosten wat de huur van gebouw elektriciteit verwarming water. . . Dus normaal om te betalen om te fitnessen. Dokter u heeft groot gelijk als dit de enige manier is. Voor mevrouw als u het zich niet kunt veroorloven doe het dan NIET
  • Frans Van Hoyweghen

    6 jaar geleden
    Dat het 70.euro kost weet iedereen als hij begint, begint dan achteraf niet te klagen.
  • evelyne dewulf

    6 jaar geleden
    de beste stuurlui staan aan wal. weet dat minstens 12% van onze bevolking analfabeet is, dat men aangesppord wordt om onmiddellijk te tekenen, ... bovendien wil ik die mensen ontmoeten die eerst intensief fitnessen en na een tijdje ermee stoppen: spieren worden omgezet in vet!!...